0
Evropske lige

FOTO: TWITTER

PREMIJER LIGA: Siti preokretom do pobede u derbiju, Totenhem čuva priključak sa vrhom (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.16 u 19:16

Mančester Siti na svom „Itihadu“ savldao Arsenal posle preokreta sa 2:1, Totenhem po istom receptu istim rezultatom savladao Barnli kod kuće, 

Počelo je kako su navijači tobdžija samo mogli da priželjkuju. Već u petom minutu utakmice Tio Volkot je iskotistio dobar pas Aleksisa Sančeza i savladao Brava za rano vođstvo Arsenala. Međutim već minut kasnije domaćin je vrlo lako mogao do izjednačenja.De Bruine je odlično probio po desnoj strani, uputio sjajan centar šut međutim Rahim Sterling je sa samo nekoliko metara glavom uspeo da promaši stopostotnu šansu.

Nastavili su „građani“ sa pokušajima, najviše preko De Bruinea, koji je gostima zadavao prilično problema u prvom delu meča , i Jaja Turea ali nisu uspevali da probiju odbranu londonskog kluba. Sa druge strane je Volkot imao još nekoliko pokušaja ali je rezultat ostao nepromenjen.

Početak drugog poluvremena, kao i prvog  obeležio je pogodak, ovoga puta domaćina. David Silva je majstorski uposlio Sanea,  prebacivši kompletnu odbranu Arsenala, a ovaj pogađa donji levi ugao za izjednačenje.

Posle tog gola, ekipa Pepa Gvardiole, je potpuno preuzela inicijativu i saterala goste na njihovu polovini. Najbolje šanse za novi pogodak  imali su Sane koji je u 62. I De Bruine u 69. minutu ali se istakao Petar Čeh. Ipak ni sjajni češki golman nije mogao ništa u 71. minutu, kada je Sterling lepom solo akcijom probio po desnom boku i preciznim šutem ispostaviće se postavio konačan rezultat.

Ovom pobedom Mančester siti je barem do sutrašnjeg duela liverpulsog derbija izbio na drugu poziciju

 

(Izvor: Youtube/FOOTBALL HD)

U drugom meču ovog popodneva Totenhem je kod kuće na indentičan način i identičnim rezultatom savladao ekipu Barnlia, koja je povela u 22. minutu golom Ešlija Barnsa. Poravnanje je doneo Dele Ali svega sedam minuta kasnije dok je Deni Rouz u 71. minutu „pevcima“ doneo važnu pobedu.

 

(Izvor: Youtube/YES FOOTBALL YES)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PREMIJER LIGA, 17. kolo:

Subota:

Kristal Palas – Čelsi 0:1 (0:1)

(Dijego Kosta 43)

Midlzbro – Svonsi 3:0 (2:0)

(Negredo 18, 29, De Ron 58)

Stouk – Lester 2:2 (2:0)

(Krkić 39 penal, Alen 45+3 – Uljoa 74, Amarti 88)

Sanderlend – Votford 1:0 (0:0)

(Van Anholt 49)

Vest Hem – Hal 1:0 (0:0)

(Nobl 76 penal)

VBA – Mančester Junajted 0:2 (0:1)

(Ibrahimović 5, 56)

Nedelja:

Bornmut – Sautempton 1:3 (1:1)

(Nejtan Ejk 6- Rajan Bertran 14, Džej Rodrigez 48, 85)

Mančester Siti- Arsenal (0:1)

(Leroj Sene 47 Rahim Sterling 72 -Tio Volkot 5)

Totenhem – Barnli (1:1)

(Dele Ali 27, Deni Rouz 71 -Ešli Barns 22)

Ponedeljak:

21.00 Everton – Liverpul

[/stextbox]

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
 

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter