0
Fudbal

FOTO: FSS

PREDSEDNIK UEFE O REGIONALNOJ LIGI: Tu nema puno istine, uglavnom su medijske priče

Objavljeno: 16.12.16 u 13:52

Slovenac na čelu Evropske fudbalske federacije naglasio da se, još uvek, neće organizovati nikakva regionalna liga.
Aleksander Čeferin u domaćim takmičenjima vidi osnovu fudbala u Evropi, tako da nema razloga da se formati menjaju i prave nove lige koje će okupljati samo najbolje sa određenog područja.

– Nema istine u skorašnjim tvrdnjama o osnivanju tzv. Balkanske lige. Za razliku od onoga što je bilo po nekim medijima, UEFA nije donela nikakvu odluku u vezi sa stvaranjem takvog prvenstva, kazao je novi prvi čovek evropskog fudbala.

JEDNOGLASNI: Evo šta Zagrepčani misle o regionalnoj ligi (VIDEO)

Čeferin je još naglasio da inicijativa treba da dođe od Saveza, te da bi tek onda UEFA razmatrala organizovanje takvih međunarodnih takmičenja. Pored toga što je demantovao priče o regionalnoj ligi, predsednik UEFE je rekao da takmičenja pod njenim okriljem neće još uvek uvesti ponovljeni snimak za sudije, odnosno VAR.

Moramo da budemo oprezni sa video tehnologijom. Za UEFA i mene, za sada to je samo eksperiment. Nije u potpunosti jasno da li će se se koristiti, ali videćemo šta će se desiti u budućnosti. Nemamo u planu da je usvojimo, zaključio je Aleksander Čeferin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter