0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

OSIPA SE ČELSI: Alegri želi sa Matićem da osvoji Ligu šampiona, Oskar potvrdio odlazak u Kinu

Objavljeno: 14.12.16 u 13:27

Petostruki uzastopni šampion Italije Juventus obnovio je interesovanje za fudbalera Čelsija i reprezentativca Srbije Nemanju Matića.

Trener ‘bjanko-nera’ Masimilijano Alegri smatra da mu je Srbin neophodan za napad na trofej Lige šampiona.

Matić bi imao pravo nastupa u Ligi šampiona jer Čelsi ne igra u Evropi ove sezone, ali ostaje pitanje koliko je menadžer Antonio Konte voljan da pusti jednog od ključnih igrača u bivši klub, piše ugledni ‘Tutosport’.

Torinskom timu potrebna su pojačanje u veznom redu već u januaru, Mario Lemina, pa i Kvadvo Asamoa koji može da igra u sredini, biće na Afričkom kupu nacija, što stvara problem.

Transfer Aksela Vitsel iz Zenita čini se kao gotova stvar, ali Alegri misli da mu nedostaje profil fudbalera kao što je srpski reprezentativac, posebno jer nije nadoknadio odlazak Pola Pogbe u Mančester Junajted.

Konte ima veliko poverenje u Matića, svojevremeno je i hteo da ga dovede u Juventus, kao što sada to pokušava Alegri već nekoliko prelaznih rokova unazad, za sada neuspešno, ali je januar nova šansa.

oskar

Brazilski fudbaler Oskar potvrdio je da je blizu da napustiti Čelsi i pređe u kineski Šangaj SIPG za 60 miliona evra.

Oskar će, čim zvanično počne prelazni rok, zadužiti dres Šangaja u rekordnom transferu u kineskom fudbalu, koji je držao njegov novi saigrač Hulk (za 55,8 miliona evra došao iz Zenita).

– Oko 90 odsto posla je završeno. Preostali su samo detalji da pređem u Šangaj – rekao je Oskar za SporTV.

Oskar napušta London posle četiri i po godine i male minutaže kod Antonija Kontea ove sezone, pošto je odigrao samo 10 utakmica, uglavnom ulazeći sa klupe.

Brazilski vezista je pod vođstvom Žozea Murinja imao važnu ulogu u osvajanju Premijer lige, čak je i kod Kontea na početku bio standardan, ali je izgubio mesto među najboljih 11 prilikom nove formacije 3-4-3, koja se pokazala kao uspešnom.

U Šangaju će ga dočekati nekadašnji menadžer Čelsija Andre Viljaš Boaš, a pored Hulka i još jedan zemljak Elkeson.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter