4
Fudbal

NOVAC NAJBOLJA MOTIVACIJA: 800.000 evra svakom učesniku

Objavljeno: 13.12.16 u 09:24

UEFA je spremna da odvoji 19,2 miliona evra za regionalnu ligu na Balkanu.
Srpski, a i fudbal većine drugih zemalja bivše „Juge“, se nalazi u veoma teškoj situaciji a spas bi mogao biti novac koji je UEFA namenila svakom učesniku regionalne lige.

U pitanju je cifra blizu 800.000 evra bez prodaje TV prava i ulaznica, što je za naše prostore veoma primamljiva svota.

Kako Večernje novosti saznaju, Evropska fudbalska federacije će se zalagati za regionalnu ligu na Balkanu i pokušati da novcem odobrovolji one kojima se njihova ideja ne dopada.

Pored pomenute sume za učešće, svaki klub će prema plasmanu dobiti unapred određenu novčanu nagradu.

Prvi čovek Zajednice superligaša, Dragomir Lazović, je izjavio da je projekat regionalnog fudbala sve bliži realizaciji i da će se format domaćeg prvenstva najverovatnije izmeniti zbog „Balkanske lige“:

– Ukoliko se od strane Uefa usvoji predlog i pokrene Balkanski kup u kome bi učestvovala četiri kluba iz Srbije onda ćemo verovatno morati da smanjimo Superligu na 14 klubova od sezone 2018/2019, rekao je Lazović za Žurnal.

On je takođe dodao da su svi za to da se regionalna liga igra, osim Crvene zvezde koja je uzdržana, i najavio da će odluka UEFE najverovatnije biti da prvoplasirana ekipa direktno ide u Ligu šampiona.

0
0

4 Komentara

  1. Toliko bi superligasi trebali ovde kod nas da dobiju od saveza i drzave kao stimulans…. to je cifra koja bi nesto znacila Cacanima, Ivanjicanima,Sremu, Surdulici, Radnickom, OFK Beogradu….. to je za Partizan, komsinicu, cukaricki, vojvodinu mala lova

    0
    0
    Odgovori
  2. ..eno, coki VEC dize obe ruke u VIS tj. ZA, ALI, dzaja mu ga daje tj. spusta sa 1 rukom, a sa drugom u vuGla K’O i uvekkk..znaci, NISTA OD MOTIVACIJE, muka mi je od Robijevaca, kao i ovih „nasih“ poturica .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  3. Realno ova nasa i sve ostale lige su krs….
    1.Crvena Zvezda
    2.Partizan
    3.Vojvidina
    4. ?
    5.Dinamo
    6.Hajduk
    7.Rjeka
    8. ?
    9.Sarajevo
    10.Zeljeznicar
    11. ?
    12.Olimpija
    13.Maribor
    14.Vardar
    15.Buducnost
    16. ?
    Pod znakom pitanja traziti klubove koji bi kroz BaraZ popunjavali takmicenje !!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter