1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

STATISTIKA: Đurđević je sa tri gola potopio ‘Brđane’, ali evo ko je Partizanov kralj het-trikova (VIDEO)

Objavljeno: 12.12.16 u 15:05

Partizan je u derbiju 20. kola Superlige Srbije savladao Čukarički 3:1, a meč je obeležio het-trik Uroša Đurđevića i najbrži gol u istoriji Superlige Srbije postignut posle deset seknundi igre.

O tom pogotku ne bruji samo Srbija, već i Evropa. Ne dešava se često da jedan tim samo deset sekundi od starta utakmice postigne gol. To je pošlo za rukom Urošu Đurđeviću, vrsnom golgeteru, koji je to dokazao posle povratka u Srbiju. Ipak, danas se o Đurđeviću ne priča samo zbog novog rekorda koji je postavio već i het-trika. Mladi napadač je postao tek šesti igrač Partizana koji je u poslednjih deset godina postigao het-trik.

(Izvor: YouTube/Navijači Partizana)

Pre njega to je pošlo za rukom Obiori Oditi, Laminu Dijari, Stevanu Jovetiću, Gabrijelu Kleu i Nemanji Kojiću. Ipak, apsolutni rekorder u prethodnih deset godina je Lamin Dijara koji je to činio pet puta.

Adem Ljajic Lamine Dijara Sport Partizan Ofk Beograd Fudbal Jelen Superliga 6.12.2009. photo: Pedja Milosavljevic
Adem Ljajic Lamine Dijara Sport Partizan Ofk Beograd Fudbal Jelen Superliga 6.12.2009. photo: Pedja Milosavljevic

Senegalac je prvi het-trik upisao 2007. godine protiv Zrinjskog, potom godinu dana kasnije dva protiv Zemuna i OFK Beograda, da bi potom preostala dva zabeležio 2009. godine protiv Borca i 2010. godine protiv Mladog Radnika. Teško da će iko u skorije vreme stići ‘Crnu mambu’…

(Izvor: YouTube/underPARTIZAN)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter