2
Domaći fudbal

RADNIČKI DOBIO NOVOG PREDSEDNIKA: Bivši poptredsednik Zvezde u Nišu

Objavljeno: 08.12.16 u 17:39

Pred utakmicu sa Crvenom zvezdom Radnički je dobio novo rukovodstvo. Na skupštini kluba jednoglasno je za predsednika izabran Ivica Tončev, koji će na mestu prvog čoveka Reala sa Nišave zameniti Radana Ilića.

– Danas je veliki dan i za mene lično, a i za Radnički. U Srbiji i našem fudbalu, delikatni dani su uvek. Ja dolazim gde je teško, da je lako, ne bi me pozvali. Verujem u sebe i svoje saradnike, mislim da ćemo videti novi Real sa Nišave, koji će ponovo biti veliki klub, rekao je Tončev nakon izbora na mesto Predsednika Radničkog.

Najvažnije izmene odnose se na broj članova Skupštine, koja je sa 35 smanjena na 21 delegata. Mandat članova Skupštine traje pet godina. Upravni odbor kluba broji od 7 do 15 članova, a umesto funkcije generalnog sekretara uvedena je funkcija direktora kluba, koga bira i razrešava UO na period od pet godina.

– Do srede neću preduzimati nikakve korake, a što se tiče igračkog kadra, obavićemo razgovore sa trenerom, po onome što sam primetio, biće potrebno najmanje pet pojačanja da Radnički bude ponovo u četiri najbolja tima, gde mu je i mesto, kaže Ivica Tončev.

Radnički je u ovoj godini prihodovao 119 miliona dinara. Od ovog iznosa na ime blokada skinuto je 41 milion, trenutna blokada iznosi 23.600.000. Na ime pozajmica Radnički duguje 11 miliona dinara, ali zna se da klub opterećuju daleko veći iznosi. Grad je, kroz razne vidove finansiranja, klubu dao oko 52 miliona dinara…

– Angažovao sam revizorsku kuću koja će od ponedeljka ispitati sva potraživanja. Imam svoj plan koji ću potom da sprovedem u delo, a plan je da dugovanja budu svedena na minimum, ako poverioci budu kooperativni, poručuje Tončev.

Najveća „boljka“ fudbalskog kluba Radnički jeste stadion Čair, koji je ostao nedovršen, a za čiji završetak se do sada nije naziralo rešenje… Novi predsednik najavio je da će i na tom polju biti pomaka, već od ponedeljka planirano je da se krene sa mrtve tačke.

– Stadion je gradski, a gradu stadion bez Radničkog ne treba. Preduzeo sam korake i na tom polju, angažovao sam dve projektantske firme koje će od ponedeljka utvrditi trenutno stanje i šta je potrebno da se uradi da bi ispunjavao uslove za dalje takmičenje. Drugi zadatak koji sam im dao je da urade novi projekat, gde ću izvršiti svoj uticaj da Niš, kao drugi grad ima stadion gde će moći da igra i reprezentacija. U mom mandatu će Radnički dobiti stadion koji će ispunjavati sve uslove propisane od strane UEFA, optimistično poručuje Ivica Tončev.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

2 Komentara

  1. E ovo nema nigde sin mu vodi Radnik a tata u Radničkom a zajdno su u upravnom odboru državnom proekru od nacijonalnog značaja, ju ju pa ovo nema ni u Tanzaniji i mi za evropu , … JOK !!! Koga bre ovi farbaju eeeee zbog ovakvih stvari nema privatizacije , komedija u režiji državnog proekta i banane države ….. SRAMOTA !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter