0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Siti promašio ‘boga i oca’, Čelsi ih demolirao (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.16 u 15:46

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas u gostima Mančester Siti sa 3:1, u derbi utakmici 14. kola engleske Premijer lige.

Čelsi je posle prvog poluvremena gubio s 1:0, ali je na kraju ipak uspeo da preokrene i dođe do trijumfa u Mančesteru.

Londonski klub je osmom uzastopnom prvenstvenom pobedom osigurao da i posle 14. kola ostane lider Premijer lige, pošto sada ima 34 boda, dok Mančester Siti ima 30 i nalazi se na deobi drugog mesta sa Liverpulom, koji ima utakmicu manje.

Siti je u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrao Čelsi, imao je nekoliko dobrih prilika, ali sve do 45. minuta nije uspeo da dodje do prednosti. Hesus Navas probio je po desnoj strani, centrirao, međutim, na prvoj stativi bio je dobro postavljen defanzivac Čelsija Geri Kejhil, ali je loše reagova i loptu je poslao u svoju mrežu.

Dobru igru iz završnice prvog poluvremena, Siti je preneo i u drugo poluvreme. Prvo je Tibo Kurtoa u situaciji jedan na jedan zaustavio udarac Kevina De Brujnea, a samo nekoliko minuta kasnije Serhio Aguero je iskoristio grešku u odbrani Čelsija, zaobišao Kurtou, ali je loptu na putu ka golu presekao Kejhil.

Nastavili su ‘građani’ s ofanzivnom igrom, a u 56. minutu imali su najbolju priliku da dupliraju prednost. Posle akcije po desnoj strani, lopta je na petercu došla do usamljenog De Brujnea, ali je Belgijanac iz trka pogodio samo prečku, iako je gol bio prazan.

Čelsi je u 60. minutu kaznio promašaje Sitija. Sesk Fabregas poslao je dubinsku loptu ka Dijegu Kosti, koji se u prijemu oslobodio Nikolasa Otamendija i odmah šutirao za izjednačenje londonskog tima.

Imao je Mančester Siti ubrzo ponovo priliku da dođe do prednosti, ali se još jednom istakao Kurtoa, koji je ovaj put zaustavio udarac Aguera.

Londonski klub je do preokreta stigao u 70. minutu, a strelac je ovaj put bio Vilijan, koji je pobegao odbrani Mančestera i u sitauaciji jedan na jedan savladao Klaudija Brava.

Mančester siti je pokušao ofanzivnom igrom do kraja susreta da dođe do izjednačenja, ali im to nije pošlo za rukom, a čak je i Eden Azar u 90. minutu posle još jednog kontranapada postigao treći gol za Čelsi.

Siti je utakmicu završio s devetoricom igrača na terenu, pošto su u sudijskoj nadoknadi vremena crvene kartone dobili Aguero i Fernandinjo. Argentinac je isključen zbog oštrog uklizavanja Davidu Luizu, dok je Brazilac dobio crveni karton zbog guranja Fabregasa preko reklama.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PREMIJER LIGA – 14. KOLO:

SUBOTA:

Mančester Siti – Čelsi 1:3 (1:0)
(Kejhil 45ag – Dijego Kosta 60, Vilijan 70, Azar 90)

16.00 Kristal Palas – Sautempton
16.00 Stouk – Barnli
16.00 Sanderlend – Lester
16.00 Totenhem – Svonsi
16.00 Vest Bromvič – Votford
18.30 Vest Hem – Arsenal

NEDELJA

14.30 Bornmut – Liverpul
17.00 Everton – Mančester Junajted

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter