0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SELEKTORA HVALE ENGLEZI: ‘Gardian’ pisao o moćnoj taktici Slavoljuba Muslina

Objavljeno: 30.11.16 u 11:45

Godinama u nazad reprezentacija Srbije je imala slabe rezultate, pa dve pobede i dva remija u kvalifikacijama za SP u Rusiji su pozitivan signal koji je došao i do kolevke fudbala u Engleskoj.

Poznati list „Gardian“ se bavio trenerskim inovacijama na taktičkom polju, a na listi se našao sa rečima hvale i kormilar „orlova“ Slavoljub Muslin sa startnom formacijom (3-5-2), koju je promenio u (3-4-2-1) gde su do izražaja došla umeća Dušana Tadića i Filipa Kostića, kao i alternative Aleksandra Kataia i da je ovim poduhvatom najviše profitirao najbolji strelac iz Njukasla Aleksandar Mitrović.

Tvorac ovog sistema koje dobro za napredak fudbala je Brend Rodžers iz vremena kada je predvodio Liverpul u meču sa Stoukom, a kasnije su se često na ovakve poteze odlučivao i Karlo Anćeloti. Ipak, ove sezone često se ne libe kada ne ide ekipama da pšokušaju sa inovacijama: Pep Gvardiola (Mančester Siti) i trener lidera Premijer lige Antonio Konte (Čelsi). Na reprezentativnom polju je pauza do 24. marta naredne godine, a tada je zadatak selektora Muslina i „orlova“ da savladaju Gruziju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter