39
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PRAVILA ‘GURAJU’ ZVEZDU KA TITULI: Partizanu se oduzimaju bodovi?!

Objavljeno: 30.11.16 u 22:49

Crno-beli su teškom mukom izborili pobedu prošlog vikenda protiv Napretka, i to nakon što su imali dva gola zaostatka. Međutim, izgleda da će drugoplasiranom timu u Superligi Srbije bodovi biti oduzeti naknadno, za ‘zelenim stolom’.

Kako HotSport nezvanično saznaje, mladi napadač Partizana Dušan Vlahović nije imao pravo igranja na tom meču. Prema pravilima Fudbalskog saveza Srbije, fudbaleri mlađi od 17 godina moraju imati overeni lekarski pregled na svaka četiri meseca.

Ukoliko se utvrdi da igrač nije registrovan u skladu sa propisima, disciplinskim merama su podložni klub, igrač, predstavnik kluba i delegat. Izgleda da je Partizan preskočio da odradi odgovarajući lekarski pregled i da je rok probijen još na meču sa Napretkom.

Kazna bi mogla da bude novčana, takođe moglo bi da dođe i do suspenzije igrača, a postoje realne šanse da se crno-belima oduzmu bodovi koje je osvojio u okršaju sa Kruševljanima.

Podsetimo, Spartak je nedavno dobio Voždovac službenim rezultatom 3:0 pošto je šansu na tom meču dobio 15-godišnji Filip Stuparević, koji nije imao overen odgovarajući lekarski pregled.

0
0

39 Komentara

  1. Pisu se gluposti a neki bi da se raduju bez pokrica. Naime, prosao je rok za zalbu i Napredak se nije zalio nakon meca. To je zavrsena prica, nista tu ne moze da se promeni,dragi cignacici. I nije srecom igrao protiv Vojvodine,koja bi se sigurno zalila u roku,nakon meca u protokolu. Dakle, zao mi je, underbridgers-i, nema sansi. Partizan ima dokaze da je decko imao lekarsku potvrdu za Napredak. Nema uopste osnova za kaznjavanje od strane takmicarske komisije. Dobro je da je delegat bio pazljiv i utvrdio blagovremeno problem. Partizan treba da ima sluzbe koje odgovorno rade,a ne ovako,da zaboravljaju azurirati svoje fajlove igraca za utakmice.

    0
    0
    Odgovori
  2. Niko ne gura ni Partizan ni Zvezdu.Od osnivanja oba kluba pa do sada,funkcija se nasledjuje sa kolena na koleno.Da li u upravi ili FSS,svejedno.Defakto je da su u tim upravama ljudi koji imaju samo jedan interes a to je NOVAC.Da je suprotno to bi pokazali rezultati u Evropi.I dok vreme prolazi,oni se bogate,mi se prepucavamo a fudbal umire!

    0
    0
    Odgovori
  3. Zvezdu ne guraju pravila vec najkvalitetniji igraci koje ima u timu i koji svojim potezima odlucuju utakmice.Pravila u nasem fudbalu fakticki i ne postoje,pogotovo ne za partizan i na njemu se sigurno nece primenjivati.Ajde da vidimo,ko ce postovati zakon i pravila i da li ce registrovati utakmicu sa 3:0 za Napredak i partizanu oduzeti odredjeni broj bodova zbog greske i propusta.Naravno da nema nista od toga,ubedice Napredak da se ne zali,malog Vlahovica ce kazniti par utakmica da ne igra,do kraja polusezone a partizan ce kazniti novcano i bice,pojeo vuk magarca jer oni tako funkcionisu decenijama.Da je neko od manjih klubova,kao prosle sezone Spartak,tad bi se zavodio red i sprovodio zakon,ovako nema sanse.

    0
    0
    Odgovori
  4. Da u nasem sportu postoje pravila,u fudbalu ni FKP ni FKCZ ne bi igrali prvu ligu bar dve sezone,a u kosarci KKCZT ne bi ni postojao.Ali mi volimo Toleta,Terzu,Vucelu,DJuru,Covketa,Vazuru ,Kokezu …..Raju,Vlaju i Gaju,pa mi bi smo prihvatili i da nam Paja Patak licno vodi klubove. Dok ne vidim u nasem sportu Golca,Jugovica,Grbovica,D.Stankovica,Kicanovica,Varajica,Maravica,Grbica….prepucavacemo se ko je dobio a ne osvojio vise titula. ….Do tada cekacemo pravdu.Da je pravde kaznili bi ih zbog ovoga,ali verujem da ce se ,,elita“ lako dogovoriti.

    0
    0
    Odgovori
  5. U ovoj zemlji da se poštuju propisi Zvezda bi bila kažnjena za silne sklanjalice izbačena iz lige, o nameštaljci OFK-Zvezda, da i ne govorimo, direktan prenos kradje.Terzić,Čović i Džajić su učlanjenjem u vladajuću starnku kupili slobodu sa učinjena nedela.

    0
    0
    Odgovori
    • Ako bi se kaznjavalo za sklanjalice,tvoj partizan bi bio u beton ligi vec decenijama a o namestanju protiv Pazara,Vojvodine u kupu,kao i Zvezde u kupu i prvenstvu,da ne pricamo jer je vas clan uprave Bojan Radovanovic lepo objasnio.Pare iz crnog fonda su davane sudijama da se podmite i sviraju za partizan a pogotovo u derbijima.Pametnima dosta.O postenju Karadzica,Bjekovica,Zecevica,Djurica,Vucelica,Vazure i ostalih,necemo ovog puta.

      0
      0
      Odgovori
  6. Naucna fantastika,kazna za zvezdu ili partizan?! Za njih vaze posebni zakoni jer su „brend“ (citaj:sramota i grobari srpskog fudbala),a za Vozdovac,Spartak i ostale vaze drugi zakoni…

    0
    0
    Odgovori
  7. koja pravila … pravila u premijer lige su postavljena one cudne noci … kad u RUPU upade neki tamo navijac … sa severa. taj navijac … i njegova zvezdina partija … teraju TRULU i PREZADUZENU zvezdu ka tituli … ??? zvezdu ka tituli u premijer ligi gura sam premijer … pravila proverena u prosloj sezoni (ova hajka-pritisak … toga ce biti jos … bodovi nece biti oduzeti) daju najbolje opravdanje i rezultate … da se titula OTME. sta je sledece …

    0
    0
    Odgovori
  8. Kakav vam je ovo naslov i kakvo pravilo gura zvedu zbog lenjosti rukovodstva i neprofesionalnog odnosa uprave Partiana vi govorite da Zvezdu pravilo gura ka tituli ,au kakvi ste vi noinar svakav vam cast

    0
    0
    Odgovori
  9. Kad o pravilima govore oni sto su izbaceni iz evrope zbog falsifikata! I trenutno je vladar upregnut da se opet,preko ovog slovenca na celu UEFA~e,ne desi isto iz istog razloga. Cistim narodnim kesom! A novinari neobavesteni… Severna Koreja u srcu Evrope!!

    0
    0
    Odgovori
    • haha.. e vala jos nisam procito bolju teoriju zavere danas.. da smo mi kukali na tadica u ovom stilu hahaha…
      ps. a tek smo poceli

      0
      0
      Odgovori
  10. Sta se ovi glodari bune,cude i sl.postoje pravila koje moraju da postoju u fss nemam vise Karadzica,ako je vec nekoj ekipi za istu stvar oduzeti bodovi zasto to ne bi i Partizanu!Dokle vise kukanja,cmizdrenja,osudjivanja drugih.

    0
    0
    Odgovori
  11. Bolje ovako nego da nam sviraju penal na svakoj tekmi. Titulu drzavnog projekta i vuciceve kurve nam zaista ni ne treba, uzmite sve bodove…

    0
    0
    Odgovori
    • Videlo se protiv Napretka kakve penale sviraju za vas,sramoto.Napad je najbolja odbrana i ajde,izmislite ko je sada kriv za ovo,ploticari,tajne organizacije,teorije zavere,nlo?Ipak ste vi mali franjevci.Cak i da vam ne oduzmu bodove,u sta uopste ne sumnjam jer ce neko od vasih politicara to srediti,nemate sta da trazite u prvenstvu.Zvezda je mnogo bolja i glatko osvaja titulu.

      0
      0
      Odgovori
    • O cemu ti pricas zumbule? Pa kome su svirali nepostojeci penal protiv Napretka? I treba da vam oduzmu bodove, ionako ste pokrali…

      0
      0
      Odgovori
  12. da vidimo da li ce se sada striktno postovati pravila kao u slucaju spartak, a svi znamo da od toga nema nista, bice neka novcana kazna i mozda mesec dva za igraca. Ajde novinari vi ste na potezu.

    0
    0
    Odgovori
  13. Ionako nisu zasluzili tu pobedu,koju im je sudija Djokic darovao.Ne sumnjam da ce sve uciniti da ih ne kazne zbog propusta,podmitice ljude u savezu i oprostice im tu gresku.Da je neko drugi to ucinio,od klubova,odmah bi bio kaznjen.

    0
    0
    Odgovori
    • kako te nije sramota? sudija djokic nam darovao pobedu? pa zar nije prvu iskljucio nepravedno igraca partizana? zar nismo sa igracem manje igrali bolje od napretka, zar nismo smanjili na 2:1 sa igracem manje, zar nismo i drugo poluvreme otvorili bolje i gazili napredak i do tog penala ………….. da se nelazemo sudiji djokicu treba da se oduzme licenca za sudjenje svih srpskih liga, ali nemoj da pricas kako je pogurao partizan, realno je prvo ojadio partizan sa crvenim, posle pokusao da ispravi svoju gresku crvenim i penalom za partizan …………… sve sto je svirao od prvog minuta je bilo pogresno, svaki sitni prekid, ali mani se toga da je pomogao partizanu …………. za tih 90 minuta 11 na 11, pa 10 na 11 i na kraju 10 na 10 svo vreme je partizan bio bolji i bilo bi nezasluzeno da je napredak odneo sva 3 boda …………… da neracunamo to sto je iskljucio djurdjevica i ojadio nam tim za utakmicu sa vosom, posto realno pored djurdjevica nemamo klasu napadaca koji mogu da prave razliku u napadu

      0
      0
      Odgovori
      • Ђурђевић не би играо ни да није добио други жути, тј. црвени картон. Пошто је његов први жути против Напретка укупно четврти (4) жути и аутомаски нема право наступа на првој следећој утакмици.
        Срам вас било, увек вам је неко други крив. Научили сте да шта год урадите да не будете санкционисани. Помирите се да је ваше време прошло и да се ускоро неће ни вратити. Доћи ћете на ниво на којем сте били и пре, увек у врху а никад најбољи.

        0
        0
        Odgovori
      • Kako tebe nije sramota da lupetas.Djurdjevic jeste zasluzeno iskljucen jer je simulirao penal a pre toga nije dobio crveni karton Balazic,kad je u situaciji 1 na 1 pocistio igraca Napretka,koji ga je pretrcavao i imao otvoren put ka golu.To ne vidis a pitas se cime je osteti Napredak a nepostojeci penal i samim tim crveni karton su nista po tebi.E,moj licemeru…prebili ste igrace Napretka grubom igrom,za sta ste retko kada sankcionisani kartonima a normalno je da jurite rezultat kad gubite,samo sto su Krusevljani krili loptu od vas pa ste ih masakrirali a pobedonosni gol je vise nego srecno postignut,fakticki autogol.Ne moze se kradjom do uspeha,to je moglo samo u vreme Toleta.

        0
        0
        Odgovori
  14. Nema problema oduzmite, nema frke….
    Ipak nije odradjen cetvoromesecni lekarski pregled. Mislim ipak sve se radi po pravilima…

    0
    0
    Odgovori
  15. .!. XXAAXXAA .!. A mozda pravila Uefe guraju zVEZDU u 4 ligu Srbije, postoje 64,7 miliona razloga za tooo .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter