0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

FILIP MANOJLOVIĆ ZA HOTSPORT: Zahvaljujući Maksi prošao sam najteži, ali i najbolji put do ostvarenja sna! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.16 u 12:32

Gost HotSporta bio je prvi čuvar mreže Crvene zvezde i jedan od najtalentovanijih golmana Evrope Filip Manojlović koji je za naš portal govorio o dugom, ali pravom putu ka crveno-belom dresu i startnih jedanaest, kao i pojedinostima iz privatnog života, ali i mladoj reprezentaciji Srbije i svetskom zlatu na Novom Zelandu.

Srbija je ‘rasadnik’ talentovanih golmana. U ‘A’ reprezentaciji Srbije su najbolji mladi golman sveta Predrag Rajković, ali i talentovani Aleksandar Jovanović. Mlada selekcija naše zemlje ima tri prava ‘bisera’ Vanju Milinkovića-Savića, Borisa Radunovića i Filipa Manojlovića. I dok veína njih uveliko brani širom Evrope, Filip Manojlović se odlučio za drugačiji put, sporiji, stepenik po stepenik, ali dobro utaban, koji vodi ka velikoj karijeri. Mladi Beograđanin prošao je skoro sve naše profesionalne lige da bi se ovog leta vratio ‘kući’ na Marakanu i stao na gol najvećeg kluba na Balkanu, Crvene zvezde. Sada je u startnih 11, a svojim sjajnim partijama je ‘kupio’ poverenje stručnog štaba i postao je nezamenjiv deo mašine koja gazi ka odbrani titule prvaka Srbije. Filip Manojlović bio je gost HotSporta.

 Filipe, tek ti je 20 godina, već si prvi golman Crvene zvezde, da li si to očekivao i kakav je osećaj braniti na stadionu ‘Rajko Mitić’ pred Delijama?

– Oduvek sam radio na tome i to sam želeo, prošao sam kroz treću ligu, drugu ligu, bio sam na pozajmici u Bačkoj i posle tog dugog puta došao sam ovde gde sam sada i o čemu sam sanjao. Mnogo mi je drago. Nadam se da ću iskoristiti ukazanu šansu koju sam dobio od stručnog štaba i uprave – počeo je priču za HotSport jedan od najtalentovanijih golmana ne samo Srbije, već i Evrope.

 Sezonu si počeo kao golman novog superligaša Bačke, očekivalo se da ćeš tamo ostati bar šest meseci, ali si se već krajem avgusta vratio na stadion ‘Rajko Mitić’. Da li te je poziv Miodraga Grofa Božovića da se vratiš iznenadio?

– Iznenadilo me jeste, ali sam pripremljen da prihvatim svaki izazov. Kad sam dobio poziv da se vratim nazad bio sam presrećan i jedva sam čekao da stanem na gol voljenog kluba – Crvene zvezde. To mi je bilo ostvarenje sna – iskren je Filip Manojlović.

(Izvor: YouTube/AM Video7S)

 Nisi imao debi u crveno-belom dresu kao većina igrača, prvi meč si odigrao baš protiv Partizana i to na stadionu u Humskoj. Da li je bilo treme, to jest opiši nam taj dan?

– Na dan derbija nije bilo treme, ali nekoliko dana pre toga jeste. Dosta sam razmišljao o utakmici sa Partizanom, cele nedelje mi je taj meč prolazio korz glavu. Pripremao sam se psihički, to je trebalo da mi bude prvi meč koji ću igrati pred punim tribimana i 30 hiljada navjača, to je bilo nešto novo za mene. Kvalitet utakmice nije bio visokom nivou kakav je inače kada igraju Zvezda i Partizan, uspeo sam u onom najvažnijem, a to je da isključim sve oko sebe i usresredim se na igru i loptu. Nažalost poraženi smo sa 1:0, svi maštamo da jednog dana pobedimo taj prvi derbi, ali nažalost to se nije dogodilo. Najvažnije da smo se kao ekipa brzo podigli i posle pobede u novom derbiju protiv Vojvodine se vratili na pobednički kolosek.

FOTO: FK Crvena zvezda
FOTO: FK Crvena zvezda

 Sa prvim timom već nekoliko godina prolaziš pripreme, treniraš sa iskusnim golmanima kakvi su Damir Kahriman i Nemanja Supić, takođe tu je u jednom periodu bio i tvoj vršnjak Predrag Rajković koji je kao i ti jedan od najtalentovanijih golmana u Evropi. Koliko ti je to pomoglo da se igrački razviješ i stigneš do toga da budeš ‘jedinica’ Crvene zvezde?

– Imao sam veliku pomoć od svih njih. Kahriman mi je pomogao iskustvom, govorio mi je gde grešim i na čemu treba da poradim kako bih napredovao, od Rajkovića sam ‘krao’ ono što on najbolje radi. Ipak, najveću pomoć sam imao od trenera golmana Srđana Maksimovića koji je radio samnom, ali me i savetovao da prođem kroz sve niže lige. Evo danas sam na golu šampiona Srbije, Crvene zvezde. Vidim da mlađe kolege Aleksandar Stanković i Jovan Vicić sada brane u nižim ligama i mogu im reći iz svog ugla da je to pravi put – jasan je Filip Manojlović.

 Ko ti je najveća podrška van terena?

Porodica je tu uvek uz mene, baš kao i prijatelji. Imam zdravo okruženje kroz koje ja napredujem kao čovek, ali i na terenu, mnogo mi je drago zbog toga – iskrena je bila ‘jedinica’ crveno-belih.

 Pred tobom je veliki broj utakmica u Zvezdi, a kada bi mogao da biraš gde bi jednog dana voleo da nastaviš karijeru i da li imaš nekog idola?

– Iskreno, voleo bih što duže da ostanem ovde u rodnom gradu u Beogradu, a kada bih mogao da biram gde da branim u insotranstvu to bi bila Premijer liga. Idola nemam, volim da gledam najbolje svetske golmane, da od svakog pokupim po nešto, rad nogu, motoriku, neke druge sposobnosti i to da prisvojim.

 Deo si generacije koja se okitila zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, koliko ti je to pomoglo u karijeri?

– Svakom mladom igraču znači kada je član reprezentacije, a pogotovo kada napravi takav uspeh kakav je osvojiti Svetsko prvenstvo. Pomaže na podizanju samopouzdanja, ali te i tera da radiš mnogo više i da se dokazuješ još više kako bi opravdao uspeh koji si postigao. Lično, ima vremena i verujem da ću stati na gol nacionalnog tima, ali ne žurim, vreme je predamnom.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

 Šta Filip Manojlović voli da radi kada nije na treningu ili utakmici?

– Van terena volim da budem uz kompjuter i da igram video igre. To me opušta i relaskira posle napornog dana.

 Posle zlata na Svetskom prvenstvu za omladince na Novom Zelandu u emisiji ‘Veče kod Ivana Ivanovića’ smo videli da dobro pevaš, da li to često radiš?

– (Osmeh) To samo kada su neke proslave – istakao je Manojlović.

 Crvena zvezda je lider prvenstva, u Kupu se plasirala u četvrtfinale. Da li navijači ove godine mogu da očekuju duplu krunu?

– Težimo duploj kruni, da li će doći do toga teško je reći… Potrebno je malo i sportske sreće, na nama je da radimo i da na svakoj utakmici do kraja sezone damo maksimum. Ako tako bude ‘nagrada’ će sigurno biti dupla kruna.

 Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, čiji si član, plasirala se na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, gde nas mnogi vide kao jednog od favorita u borbi za ‘krunu’. Da li veruješ da se mogu ponoviti Novi Zeland i Litvanija?

– Očekivanja su kod mene uvek najviša, pa dokle doguramo. Imamo pobednički mentalitet, verujem da možemo napravimo dobar rezultat kao na Novom Zelandu i pre toga na Evropskom prvenstvu. Milsim da možemo do trofeja u Poljskoj – rekao je na kraju intervjua za HotSport, Filip Manojlović.

HotSport i kladionica MaxBet krenuli su u humanitarnu akciju pod nazivom ‘Humanitarni tiket’ u kojoj će gosti HotSporta sastaviti tiket za koji kladionica MaxBet daruje 10 hiljada dinara. Dobitak je namenjen osobama ili institucijama kojima je ona potrebna. Filip Manojlović je za večeras odigrao četiri para Lige Evrope, a dobitak je 43.154 dinara. On je mogući dobitak u MaxBet kladionici namenio Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici. Pogledajte tiket prvog golmana Crvene zvezde:

Filip Manojlovic

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

FILIP MANOJLOVIĆ:

Datum rođenja: 25. april 1996. godine.
Mesto rođenja: Beograd, Srbija.
Visina: 197 cm
Pozicija: golman.
Karijera: Crvena zvezda, Sopot, Bežanija, Bačka, Crvena zvezda.
Reprezentacija: Igrao za sve mlađe kategorije, čeka se debi u ‘A’ timu.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter