0
Domaći fudbal

‘PAKOVANJE’: Da li su ovo igrači koji će ove zime napustiti Zvezdu?

Objavljeno: 08.11.16 u 12:30

Bliži se decembar mesec kada se u srpskom fudbalu više priča o transferima nego o samoj igri i rezultatima na terenu.

Iza Crvene zvezde je veoma turbolentnih šest meseci. Neuspeh u Evropi razočarao je navijače, ali igre u prvenstvu raduju sve. Crvena zvezda je prva na tabeli sa šest bodova više u odnosu na Partizan, a cilj svih u klubu je da se do zimske pauze ta prednost poveća ili bar ostane na istoj koti. Potom bi se u zimskom prelaznom roku igrački kadar osvežio i stigla bi potrebna pojačanja. Takođe, nekoliko fudbalera će i napustiti klub.

Želja uprave je da u januaru udomi Huga Vijeiru. Razlog je jasan, Portugalac nije produžio ugovor sa crveno-belima koji mu ističe u junu i mogao bi kao slobodan igrač da napusti stadion ‘Rajko Mitić’. Kako pregovori, po svemu sudeći, ne idu u dobrom smeru jasno je da bi Crvena zvezda pokušala da zaradi bar neki dinar od prodaje napadača. Da je tako govori i to da se na Vijeiru ne računa više ozbiljno, to jest da od septembra nije bio starter u Superligi Srbije. Vremena je veoma malo, a i prostora za manevar Crvene zvezde kada je Portugalac u pitanju.

Klub bi na zimu trebalo da napusti i Damir Kahriman. Iskusni golman nije više u planovima Miodraga Grofa Božovića, a po našim saznanjima postoji intersovanje turskih i grčkih klubova. Komplikovana situacija je i sa Markom Petkovićem kome ugovor ističe u junu, mada postoje uverenja da će desni bek produžiti ugovor i neće ostaviti klub bez zarade.

HOTSPORT SAZNAJE: Da li je ovo Mbođ sredio Zvezdi?

‘Zlatna koka’ Crvene zvezde u ovom prelaznom roku mogao bi da bude Mihailo Ristić. Izdanak zvezdine škole fudbala je u dobroj formi, pruža dobre partije kako u crveno-belom dresu tako i u mladoj reprezentaciji. Za mladog vezistu i po potrebi levog beka zainteresovan je bio Spartak iz Moskve. Crvena zvezda bi od njegovog transfera mogla da zaradi za preživaljavanje narednih šest meseci, ali i da dođe do novca za nova pojačanja.

Kada su dolasci u pitanju, tu je stvar jasna. Srđan Vujaklja se u decembru priključuje novim saigračima, a ne bi trebalo da čudi i da pojedini omadinci dobiju veću šansu, tu pre svega mislimo na fenomenalnog Luku Adžića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter