0
Domaći fudbal

RADIVOJEVIĆ ZA HOTSPORT: Mogli smo do boda, to bio bio fer ishod

Objavljeno: 07.11.16 u 18:30

Ni posle 14 godina Radnički nije uspeo da slavi u Ivanjici, golovima Bjedova i Milovića Javor je slavio rezultatom 2:0.

Pred oko 500 gledalaca, od kojih je polovina doputovala iz Niša. Radnički je ipak uspeo da sruši jednu tradiciju, Ivanjičani su u 15. kolu upisali prvu pobedu na svom terenu.

U osvrtu za Hotsport, jedan od aktera meča Miloš Radivojević govorio je o meču u Ivanjici.

SUPERLIGA SRBIJE: Javor u seriji pobeda, pao sjajni Radnički iz Niša

Teren nije bio u najboljem stanju, bio je dosta mekan i nije bio dobro pripremljen. Čuli smo da je tamo padao sneg i to je otežalo našu pas igru. Rano primljeni gol nas je poremetio. Posle smo stvarali šanse, prvo je Apostolović šutirao, a potom i Stanojević, lopta ipak nije želela u gol. Možemo samo da čestitamo Javoru na pobedi, kaže Radivojević

Prosek godina startera Radničkog na ovom meču bio je 23, dok je klupa u proseku imala 19 godina. Na terenu se osetio nedostatak iskusnih igrača, ali je još jednom potvrđeno da je pred Radničkim svetla budućnost.

– Osetio se nedostatak Aleksandara Jovanovića, Radoša Bulatovića, Nikole Stankovića, Saše Stojanovića i Milana Pavkova. Mladi igrači su pokazali da može da se na njih računa, nekima je bio prvi meč u startnoj postavi, rezultatski smo platili taj danak neiskustvu, nismo zaslužili da ovako izgubimo. Javor je možda samo za nijansu bio bolji protivnik na terenu, uz nekoliko promašenih stopostotnih prilika, sa naše strane, mogli smo i do remija, a to bi bio i fer ishod, poručuje levi bek Radničkog

Iako je Radnički igrao kao gost nije se na terenu osećao pritisak sa tribina, a za to su zaslužne „Meraklije“ koji su u velikom broju ispunili gradski stadion u Ivanjici.

 „Meraklije“ su nam pružile pravu podršku. Zbog njih mi je najviše žao što smo poraženi. Pevali su nam od samog početka meča, pružali nam podršku i zbog njih smo se osećali kao da igramo na domaćem terenu. Naježio sam se koliko je podrška bila jaka. Pevali su od početka, do kraja utakmice, hvala im još jednom što su prevalili toliki put da nas bodre, osvrnuo se Radivojević na atmosferu sa tribina.

Radnički će i u 16. kolu putovati, sledeća stanica je Banovo Brdo i meč protiv Čukaričkog. Mladi bek Nišlija svestan je tradicije koja je na strani „Reala sa Nišave“, ali poručuje da nikako neće biti lako.

Nadam se da ćemo protiv Čukaričkog nastaviti tradiciju, da ćemo nastaviti pozitivnu seriju koja vlada od ulaska Radničkog u Superligu. Brđani su u usponu, značila im je pobeda protiv Voždovca. Igraju kod kuće i želeće da nastave pobednički niz. Mi ćemo u meč sigurno ući željni iskupljenja i povratka na pobednički kolosek. Nadam se da će se i Stojanović i Pavkov oporaviti, voleo bih da upišemo nova tri boda i da ponovo uhvatimo priključak sa ekipama u vrhu tabele, jasan je Radivojević u razgovoru za Hotsport.

Iz Niša za HotSport, Aleksandar Ilić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter