3
Domaći fudbal

‘S KONJA NA MAGARCA’: Igrao je u Mančesteru i Partizanu, sada je – fudbalski amater! (FOTO)

Objavljeno: 03.11.16 u 16:32

I dok je pre deset godina igrao za milione evra, sada će verovatno igrati samo za gajbu piva, i to ne celu – moraće da je podeli sa novim saigračima.

Karijeru profesionalnog fudbalera počeo je u francuskom Nantu, iz kojeg je 2003. godine prešao na Old Traford, potpisavši ugovor sa Mančester junajtedom. Bio je u istom timu zajedno sa Kristijanom Ronaldom. Odigrao je 20 utakmica u dresu „crvenih đavola“, a onda je, posle dve godine u klubu, njegova karijera krenula stranputicom.

Karijeru je 2013. godine pokušao da oživi i u beogradskom Partizanu, gde je stigao kao veliko pojačanje. Međutim, samo desetak utakmica u crno-belom dresu bilo je dovoljno da svima bude jasno da to nije onaj stari Đemba Đemba. Da, ovo je priča o Eriku Đembi Đembi, nekadašnjem fudbaleru Mančester Junajteda i Partizana, ali i dugogodišnjem članu reprezentacije Kameruna.

Nakon Partizana igrao je još u Škotskoj, u Sentu Mirenu, iz kojeg je prešao u Indiju, a zatim i Indoneziju. Tamo je promenio dva-tri kluba, a onda, pre dva dana, dogodilo se nešto neverovatno: Đemba Đemba je potpisao ugovor sa švajcarskim petoligašem!

Da, dobro ste pročitali. Nije šala. Iskusni 35-godišnji vezista je potpisao ugovor do kraja sezone sa Valorb Balagom, klubom iz druge grupe Druge interregionalne lige Švajcarske.

Pa, ljudi, to nije pad s konja na magarca, to je pad s magarca na zemlju. I dok je pre deset godina igrao za milione evra, sada će verovatno igrati samo za gajbu piva, i to ne celu – moraće da je podeli sa novim saigračima nakon što se završi utakmica.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter