1
Domaći fudbal

POLICAJAC KOJEG JE NAPAO ZVONIMIR BOBAN: Govorili su mi da mu pucam u leđa (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.16 u 11:10

Pre 26 godina na stadionu „Maksimir“ u Zagrebu, formalno je počeo raspad Jugoslavije. Igrali su Dinamo i Crvena zvezda, a u centra zbivanja izbio je Zvonimir Boban.

Na terenu je bio opšti haos, policija je tukla koga je stigla, a onda je Boban nasrnuo na jednog policajca. Za jedne je to bio najveći skandal, za druge najveće junaštvo.

Jedan od policajaca, koji je bio na tom meču, izneo je za Sport klub do sada nepoznate detalje sa tog užasnog događaja.

Refik Ahmetović je trebalo da ima slobodan dan, ali su ga pozvali u stanicu policije „Dubrava“ i obećali da će imati dvostruko više slobodnih dana, ako bude angažovan na utakmici.

U Zagreb je dolazila verovatno najjača Crvena zvezda svih vremena, koja će godinu dana kasnije predvođena Prosinečkim, Pančevom, Savičevićem, Belodedićem, osvojiti Kup šampiona. Dinamo je bio drugi na tabeli, predvođen tada mladom zvezdom Zvonimirom Bobanom.

(Izvor:youtube/bbbmiro)

– Znali smo da će biti incidenata, ali niko nije ni slutio da će oni toliko eskalirati. Sve je počelo rano ujutro, kada je oko tri hiljade navijača Zvezde, sa Željkom Ražnatovićem Arkanom na čelu, stiglo u Zagreb. Odmah su po dolasku počeli da provociraju, lupaju izloge po ulicama i morali smo ih već oko osam sati ujutro smestiti na stadion, priča Refik.

Oko 18 sati, kada su fudbaleri dva tima bili na zagrevanju, Zvezdini navijači probili su ogradu i počeli sa tučom. Dinamovi navijači su se  sukobili s policijom, probili na teren i pokušali da dođu do južne tribine i obračunaju se s navijačima beogradskog kluba. Usledile su brutalne scene: policija, pendreci, vatrogasci, šmrkovi, kamenje, suzavac.

VREMEPLOV: Početak kraja – godišnjica sukoba na Maksimiru (VIDEO)

– Mislim da se tog dana ništa nije dešavalo spontano. Tada sam to tako gledao, ali sam posle shvatio da su svi bili organizovani. Na stadionu su bile gomile kamenja, dan kasnije su ljudi skupili puna dva kamiona kamenica sa terena, rekao je bivši policajac.

– Ne znam kako, ali u tom je trenutku jedan Dinamov navijač krenuo prema mom kolegi sa metalnom kantom u ruci, nameravajući da ga njom udari i nabije mu je na glavu. Krenuo sam prema njemu, kako bih mu spasio život. Navijača sam uhvatio za rame, oteo mu kantu, bacio je i udario sam ga nekoliko puta palicom po ramenu.

Kasnije će tek Refik saznati kako je navijač kojem je oteo kantu rođak Zvonimira Bobana.

Boban mi je prišao i pitao me šta to radim, šta radim na terenu. Ja sam njega pitao šta on radi tu, iako sam znao da im je trener naredio da se povuku u svlačionicu. On je ostao, sa tri-četiri svoja saigrača, svi su se ostali već povukli. Krenuo sam prema njemu, no on je bio brži. Video sam na njegovom licu da želi da se mlati sa mnom. Udario sam ga palicom po preponi. On se odmakao od mene i pokušao me udariti po rebrima. U tom je trenutku moj kolega njega palicom udario po laktu. Tada je Boban mene udario po ruci, ispao mi je šlem iz ruke i ja sam krenuo da ga podignem sa terena. Kada sam se sagnuo, video sam Bobana u vazduhu, sastavljenih kolena. Udario me nogama po ramenu i odgurnuo rukama. Njegova je sreća da nisam bio teže povređen, svašta bi se sa njim desilo, možda bih čak i pucao na njega.

(Izvor:youtube/Albert Veli)

Refik danas kaže kako su u tom trenutku kolege vrištale da puca na Bobana, kojeg je već tog trenutka trener Josip Kuže doslovce odvukao u svlačionicu.

Svi su me pozivali da mu pucam u leđa, ali ja to nisam hteo. Kazao sam im da svi oni imaju pištolje, pa ko hoće neka puca u Bobana, ali ja neću nikome pucati u leđa, rekao je Refik Ahmetović.

0
0

1 Komentara

  1. Pa sta nam se sad zalis, o tome nisi trebao ni da razmisljas, bile bi ujke posle toga mirne kao bubice, a i ova njihova grobarska braca iz Zagreba raseljena po nasoj ulici u humskoj] buuuahahahahahahahahahahahahaha…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter