0
Evropske lige

KONTE: Nisam pogrešio što sam vodio navijanje

Objavljeno: 23.10.16 u 22:27

Trener fudbalera Čelsija Antonio Konte rekao je da je zadovoljan igrom u današnjoj pobedi od 4:0 protiv velikog rivala Mančester junajteda u Premijer ligi i da misli da nije pogrešio kada je tražio od navijača da glasnije navijaju i slave pobedu.

– Zadovoljan sam sjajnom igrom. Veoma dobro smo počeli, visokim inteziteom, brzo smo dodavali loptu, stvarali šanse i postigli gol. Svakodnevno gledam posvećenost i rad mojh igrača na treninzima i ovu pobedu su zaslužili – rekao je Konte, preneli su britanski mediji.

Čelsi je danas na Stamford Bridžu pobedio Mančester junajted sa 4:0, ostvario treću uzastopnu pobedu i popeo se na četvrto mesto na tabeli. Junajted je vezao tri utakmice bez pobede i zauzima sedmo mesto na tabeli sa 14 bodova.

– Napredujemo, moramo da nastavimo da radimo, pošto jedino kroz rad možemo da napredujemo. Znamo da imamo još mnogo da radimo, ali zadovoljan sam. Važno je posle naših poraza od Arsenala i Liverpula, važno je da shvatimo šta je naša misija. Moramo da se okrenemo utakmici sa Vest Hemom u Liga kupu i spremimo se – naveo je on.

Konte je u više navrata pred kraj utakmice ohrabrivao navijače da budu glasniji od protivničkih i da slave pobedu.

Kada se utakmica završila i posle rukovanja dvojice trenera Kontea i Žozea Morinja, portugalski trener je šaputao nešto Konteu, a britanski mediji naveli su da se radi o kritici. Morinjo je navodno rekao Konteu:
„Nemoj da slaviš tako, u redu je na 1:0, ali na 4:0 je ponižavajuće“.

– Slušao sam podršku navijača Junajteda, oni uvek podržavaju svoj tim, a posle ovako velike pobede tražio sam od naših navijača da aplaudiraju igračima na dobroj igri. Mislim da je to normalno. Svi igrači su zaslužili aplauz – rekao je Konte za Skaj Sports.

Upitan o razgovoru sa Morinjom, Konte je za Bi-Bi-Si (BBC) rekao da je to privatna stvar.

– Kada je razgovor privatan, tako treba i da ostane. Poštujem Žozea, on je sjajan trener i ovde je osvojio mnogo trofeja – naveo je italijanski trener.

Morinjo je u dva navrata predvodio Čelsi i najuspešniji je trener u istoriji londonskog kluba. On se danas vratio na Stamford Bridž prvi put otkako je otpušten prošlog decembra zbog loših rezultata.

Današnji poraz je najteži poraz Morinja u Premijer ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter