0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

KONAČNO POBEDA: Čukarički zabeležio trijumf nad Metalcem

Objavljeno: 22.10.16 u 21:32

Čukarički je u 13. kolu Super lige Srbije pobedio Metalac rezultatom 2:1, a strelci su bili Ivica Jovanović (Metalac) u 11′, Marko Docić u 38′ i Lukas Piasentin u 56. minutu meča na Banovom brdu.

Od starta se videla ogromna želja domaćina da upiše bodove na svom terenu, ali su gosti prvi došli do prednosti kada je nakon prodora i centaršuta Valberta po desnoj strani, Jovanović zatresao mrežu „Brđana“. Nakon ovog pogotka Metalac je nastavio sa naletima kojima je Čukarički odolevao, a u 18. minutu Docić je iz slobodnog udarca pogodio prečku protivnika i razbudio svoju ekipu. Nizale su se šanse domaćina. Najpre se Fofana našao u poziciji za šut, ali je dodao loptu ka Ožegoviću koji je nije stigao i završila je par metara od stative. U 38. minutu nad Ožegovićem je načinjen prekršaj, a Docić je izveo fantastičan slobodan udarac sa oko 25 metara.

Lopta je okrznula stativu, golman Belić je intervenisao, ali prekasno – lopta je već prešla zamišljenu gol liniju. Na odmor su ekipe otišle pri rezultatu 1-1.

U drugom delu igre prvu šansu je imao Ožegović, a oprobao se i Fofana. Međutim, usledio je napad gostiju. Po desnoj strani ponovo se probio Valberto i slično kao kod prvog gola centrirao za Jovanovića koji nije lepo loptu zahvatio glavom te je otišla preko okvira gola. Zatim je i Mijić sa 25 metara pogodio prečku samo minut nakon što je ušao u igru, a još jedna intervencija Belića sprečila je Čukarički da pređe u vođstvo u 55. minutu. Naime Sava Radić je sa desne strane centrirao ka Reganu koji je šutirao, ali je mreža ostala mirna. Samo minut kasnije domaćin je realizovao šansu, Lukas Piasentin je glavom uputio udrac ka golu, lopta se odbila pravo pod prečku za konačnih 2-1. Do isteka 93.minuta „brđani“ se nisu opuštali, dok je Metalac igrao povučenije.

Čukarički je trenutno 14. na tabeli sa 10 bodova, a posle Kup utakmice, koja se igra u sredu 26. oktobra na Banovom brdu protiv Javora, u sledećem 14. kolu domaćeg prvenstva gostuje Mladosti u Lučanima.

Šef stručnog štaba Metalca Nenad Vanić rekao je nakon utakmice da je
njegova ekipa možda zaslužila više i istakao da ne želi da umanji pobedu
domaćina.

– Utakmica je počela kako se samo poželeti moglo. Postigli smo gol u desetom minutu i onda se desilo ono što smo upozoravali i znali za kvalitet koji imaju odredjeni igrači Čukaričkog poput Docića iz prekida. Mislim da smo vešeras zaslužili više, ali sad mogu samo da kukam za nekim šansama. Neke situacije smo mogli bolje da iskoristimo. Ne želim da umanjim pobedu i želju ekipe Čukaričkog, čestitam im i želim puno uspeha, a nama više sreće.

Šef stručnog štaba Čukaričkog Gordan Petrić je naveo da je njegova ekipa u prvom delu utakmice imala više od igre i ocenio da se Metalac možda odlučio za određeni stil igre nakon rano postignutog gola.

– U drugom delu igre možda nisu odgovarali uslovi na terenu. Svakako čestitam igračima obe ekipe na igri. Nama je bio bitan bodovni saldo…Moram da kažem da su danas bili dosta disciplinovani u odnosu na druge utakmice Čukaričkog koje sam vodio. Ne znam da li su to pokupili od omladinaca koji su igrali u sredu uveče, nadam se da jesu. Samo da nastave u ovom ritmu i ovako profesionalno da odigraju kad pričam o prekidima i kad pričam o situacijama kad je mrtva lopta što je bio problem.

Upitan da li bi određenog igrača pohvalio ili kritikovao za vešeračnji nastup, kao i da oceni Savu Radića koji se iz omladinske selekcije
priključio prvotimcima na utakmici protiv Metalca, Petrić je istakao da ne hvali javno igrače i da ukoliko neko odskoči od tima to gledaoci mogu da procene. Vezano za Savu Radića koji je u pre tri dana igrao utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona mladih posle dvonedeljne pauze zbog povrede, Petrić je pohvalio to što je mladi igrač bez razmišljanja odmah rekao da može da igra utakmicu domaćeg prvenstva.

– Taj kvalitet i ponašanje mora da se gaji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter