0
Fudbal

FS VOJVODINE: Nikoliću, odlikuj Mažića!

Objavljeno: 21.10.16 u 11:42

Fudbalski savez Vojvodine (FSV) uputiće predlog predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću za odlikovanje najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića zbog zasluga na polju promocije srpskog sporta u svetu.

Kako piše Sportski žurnal, predlog je jednoglasno usvojen na Izvršnom odboru FSV i biće otpremljen ka kancelarijama Nikolića na beogradskom Andrićevom vencu.

– Mažićev primer jedan je od najsvetlijih u našem sportu. Sjajan je ambasador Srbije, učesnik najvećih evropskih utakmica i takmičenja, predstavnik zemlje u Super kupu Evrope i ponovni kandidat za drugo ucešće na Mundijalu. Svi ti parametri svrstali su Mažića u vrh našeg društva i države – rekao je predsednik FSV Dragan Simović, a prenosi Sportski žurnal.

Simović ističe da veruje u pozitivan odgovor Tomislava Nikolića jer, kako je naveo, ceni predsednikovu privrženost sportu i fudbalu.

– Znajući da predsednik države ima razumevanja za dostignuća vrhunskih sportista, nadam se da će naš predlog biti usvojen – zaključio je Simović.

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić je u sredu bio na visini zadatka na meču između Barselone i Mančester Sitija (4:0) u Ligi šampiona, a poslednjih godina ima veliko poverenje UEFA koja ga delegira u završnicama velikih evropskih takmičenja, reprezentativnih i klupskih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter