1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAD FSS DONIRA: U Prokuplje odneta oprema za 41 klub u Srbiji (FOTO)

Objavljeno: 18.10.16 u 18:11

Fudbalski savez Srbije nastavio je akciju doniranja opreme fudbalskim regionima u našoj zemlji, a ovog puta obradovan je Toplički okrug.

Posle odluke Odbora za hitna pitanja o inteziviranju akcije dodele sportske opreme klubovima širom Srbije, a nakon nedavnog boravka u Surčinu i Lučanima kada su mnogi klubovi iz tog regiona, u skladu sa predizbornim obećanjem i jednim od prioriteta u programu predsednika Slaviše Kokeze, dobili velike količine opreme i lopti, akcija FSS nastavila se danas u Prokuplju, kada su svi klubovi iz opštinskih fudbalskih saveza Blace, Prokuplje, Kuršumlija, Žitorađa, Lebane i Merošina dobili vredan kontigent opreme.

U Plavoj sali Sportskog centra u Prokuplju (15,00) više od 40 klubova dobilo je kontigent opreme koja će, pre svega mlađim kategorijama, omogućiti normalan i uspešan razvoj. Ispred OFS Lebane opremu su dobili fudbalski klubovi Radan, Jedinstvo (Bošnjace), Jablanica (Medveđa) i Radnički (Pertate), dok OFK Merošina broji čak 15 klubova koji su dobili vrednu opremu, Zemljoradnik (Balajnac), Rasovača (Donja Rasovača), Mladost (Biljeg), Naisus (Rožina), Padina (Padina), Borac (Azbresnica), Rad(Merošina), Sloga (Jovanovac), Dobrič (Brest), Banaćanin (Aleksandrovo), Arbanasce (Arbanasce), Jugovići (Jugbogdanovac), Baličevac (Baličevac) i Koprijan (Gradište).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Oprema je otišla i klubovima iz OFS Žitorađa a stimulans za dalji napredak u radu dobili su klubovi Žitorađa, Svetlost (Badnjevac), Pobeda (Donje Crnatovo), Mladost (Donji Drenovac), Partizanski put (Grudaš), Omladinac (Podina), NS Tatko (Stara Božurna), Dobrić (Pejkovac), Jug Bogdan (Đakus), Polet (Samarinovac), Borac (Držanovac), Real (Jasenica) i Dunđerski (Voljčinac).I za klubove iz Prokuplja, Blace i Kuršumlije ovo je bio poseban dan jer je veliki deo sportske opreme pripao i njihovim klubovima a to su Topličanin (Prokuplje), Kosovac (Prokuplje), Spartak (Gornja Trnava), Jastrebac (Blace), Trbunje ( Blace), Jastrebavac – veterani (Blace), Jastreb (Blace), Kosanica (Kuršumlija) i Kaćuša (Kuršumlija).

Ceremoniji dodele sportske opreme u Prokuplju prisustvovali su predsednik FSS Slaviša Kokeza, zamenik generalnog sekretara FSS Jovan Šurbatović, a koordinator rada mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela i legendarni golman državnog tima Ivica Kralj učestvovali su u deljenju opreme.

– Ovo je nastavak naše akcije, posle Surčina i Lučana, sada je šest opštinskih saveza dobilo vrednu opremu,što je veoma značajno za ovaj deo Srbije.

PROKUPLJE-PODELA OPREME__10
FOTO: STARSPORT

Fudbalski savez će naravno nastaviti sa ovim aktivnostima, kao i na razvoju infrastrukture koja predstavlja osnov razvoja fudbala u Srbiji i svakako je jedan od prioriteta u našem radu. Sledeća akcija ovog tipa koja za klubove predstavlja veliki stimulans, biće u Grockoj, Mladenovcu, Voždovcu i Novom Beogradu, a krajem novembra selimo se u Vojvodinu gde će nekoliko opštinskih saveza dobiti vrednu opremu. Jedan od njih biće Kovačica, a čekamo predloge čelnika Fudbalskog saveza Vojvodine za ostale sredine koje će dobiti vrednu pomoć Fudbalskog savez Srbije – rekao je Slaviša Kokeza, predsednik FSS.

Predsednik FSRIS Novica Tončev nije krio zadovoljstvo zbog poteza čelnih ljudi FSS.

– Istočni region je možda i najsiromašniji u Srbiji, zbog toga smo obradovani ovim činom koji će mnogo značiti za klubove, a istovremeno želim da se zahvalim Slaviši Kokezi, predsedniku Fudbalskog saveza Srbije,što se setio da nas poseti i klubovima donira vrednu opremu. Želja mi je da zajedničkim snagama fudbalski unapredimo ovu našu lepu Srbiju a ovo je svakako jedan od načina –rekao je Novica Tončev.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

I predsednik Fudbalskog saveza Topličkog okruga Miloš Vasiljević istakao je zahvalnost za veliku pomoć FSS.

– Za Toplicu i šire ovaj dan je nešto posebno, jer za 20 godina nismo imali često priliku da ugostimo ovako visoke goste kao danas prvog čoveka srpskog fudbala, gospodina Slavišu Kokezu. Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo mogli da ugostimo čelnike FSS a oprema koju smo dobili predstavlja značajan stimulans za rad mlađih kategorija i seniorskih ekipa u našem okrugu – rekao je Miloš Vasiljević.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter