0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VANREDNA SEDNICA (NI)JE DALA ODGOVOR: Lalatović tvrdi da nije tražio 50.000 evra… (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.16 u 19:10

Nenad Lalatović oglasio se posle mnogih natpisa da će preći u Čukarički na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu ‘Karađorđe’.

U medija centru stadiona “Karađorđe”, danas je održana vanredna konferencija za novinare, na kojoj su se predstavnicima medija obratili predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić i šef stručnog štaba Nenad Lalatović.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić najpre je odao priznanje treneru Lalatoviću za sve rezultate koje je ostvario.

Nenad Lalatović je u Vojvodinu došao pre skoro godinu dana, u situaciji kada klub rezultatski nije baš dobro stajao. Potom je došlo do osipanja tima u dva prelazna roka, što je nažalost realnost srpskog fudbala, iako se nadamo da ćemo to ubuduće menjati. Lalatović je ostavio dubok trag i ostaće upamćen kao jedan od uspešnijih trenera u istoriji Vojvodine. On i njegovi saradnici su pokazali da znaju svoj posao i da umeju da izvuku maksimum iz ekipe, te FK Vojvodina na njegov rad nema nijednu jedinu primedbu – kaže Gajić.

On je odao priznanje šefu stručnog štaba Vojvodine i za jučerašnju pobedu u Novom Pazaru.

– Odlično je vodio ekipi sa klupe i motivisao igrače, te smo zahvaljujući tome i došli do pozitivnog rezultata. To posebno dobija na težini kada se zna da ni Novi Pazar nema loš tim i da ga je posebno teško savladati na domaćem terenu, gde ima veliku podršku svojih navijača, koji su nas, spomenimo i to, pozdravili velikim aplauzom pre i posle meča, čime su nam iskazali svoje poštovanje. To je primer kako se voli i pobeđuje fudbal – ističe Gajić.

Predsednik FK Vojvodina napominje da Lalatović ima podršku uprave.

– On ima naše puno poverenje i voleli bismo da ostane kod nas. S druge strane, to je mlad čovek, koji ima svoje ambicije, za koje smatram da treba da budu vezane za Evropu. Kad bi se to desilo, odmah bismo raskinuli ugovor i poželeli mu sve najbolje, kao i da nam se jednog dana vrati. Videćemo šta će se danas desiti, ali šta god da bude, gospodinu Lalatoviću želimo mnogo sreće u budućnosti. Rezultatski je podigao klub na viši nivo od onog na kojem je bio. Iz tog razloga, veoma mi je teško i žao da se rastanemo sa takvim trenerom – ističe Gajić.

On je naglasio da nije tačno da je šef stručnog štaba Vojvodine ucenjivao upravu sa daljom saradnjom tako što joj je tražio novac.

– To su paušalne ocene i gluposti, koje dolaze od strane onih kojima ovakva Vojvodina i ovakvi njeni rezultati ne odgovaraju. Mnogi pokušavaju da nas poremete, ali mi to sigurno nećemo dozvoliti. Meni je jasno o kome je reč, a uspeh se teško prašta u Srbiji. Takođe, nije tačno da smo pregovarali ili tražili novog trenera, jer i dalje imamo šefa stručnog štaba – rekao je Gajić.

Predstavnicima medija obratio se i sam Nenad Lalatović.

– Iz Vojvodine se ne ide tek tako. Svi znate da sam iz Zvezde otišao u Borac, a sada sam trener Vojvodine, velikog kluba baš kao i Zvezda, pa ne bih voleo da opet krećem iz početka. Tu nije reč o parama, jer primera radi, kada sam dolazio u Vojvodinu, sa ljudima iz kluba sam se dogovorio da će mi plaćati smeštaj u visini od 500 evra. Međutim, nisam uspeo da nađem stan, živeo sam u hotelu i 10 meseci sam taj novac plaćao iz svog džepa – kaže Lalatović.

On naglašava da su za sve uspehe ove sezone najzaslužniji njegovi igrači.

– Mi smo hit prvenstva i za to zasluge pripadaju igračima. Oni su Vojvodina i njena najveća snaga danas. Ja im čestitam na svemu što su uradili, ponosan sam na njih i ukoliko odem, biće mi jako žao što napuštam takve momke. Međutim, morao sam da zaštitim sebe. Rekao sam upravi da ću ostati samo ukoliko mi se garantuje da neću biti smenjen do juna. Nije tačno da sam tražio da mi se plati 50.000 evra, već sam tražio da mi se taj novac isplati samo ukoliko budem smenjen pre kraja sezone. Dakle, ako bih ostao trener Vojvodine do juna kao što želim, taj novac mi ne bi bio isplaćen. Ja sam u fudbalu zaradio dovoljno za sebe, ali sada želim da radim, da se usavršavam i dokazujem – kaže Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine demantovao je njegovu navodnu izjavu za Telegraf.

– Laž je da mi je iko ulazio u kancelariju. U prethodnom periodu, pojedini menadžeri su gledali treninge, jer je u FC “Vujadin Boškov” mogao da uđe ko je hteo, ali dolaskom novog predsednika to je zabranjeno i svaka mu čast na tome. I igrači su se žalili na kritike pojedinih menadžera iz Novog Sada, ali ti menadžeri mene ne zanimaju. U ovom trenutku, meni je Vojvodina život i Vojvodina hrani moju porodicu. Na četiri utakmice, dva puta smo pobedili Partizan, jednom Zvezdu i prekinuli smo onaj pobednički niz Zvezde. To dokazuje da je za mene Vojvodina sve. Zato sam i hteo da ostanem, ali uz garanciju da neću biti smenjen do juna – naglašava Lalatović.

On je potvrdio da je dobio ponudu Čukaričkog da potpiše četvorogodišnji ugovor.

– Pošto Vojvodina nije mogla da mi ispuni uslov koji sam postavio, na šta apsolutno ima pravo, u utorak uveče smo se dogovorili da je možda bolje da promenim sredinu. To nijedan trener u Srbiji nije dobio i ja sam toga svestan, ali ljudi moraju da shvate da ja drugačije ne smem da razmišljam. Ako bih u Vojvodini dobio otkaz u decembru, a ponuda Čukaričkog otpadne, gde i kuda bih onda? No, možda sam tražio puno – kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, za Vojvodinu ga vezuju samo lepe stvari.

– Ovde sam proveo prelepih 11 meseci, tokom kojih u prvenstvu nismo doživeli nijedan poraz na našem stadionu. Vojvodina je veliki klub i ima sjajne navijače. U Evropi smo napravili odličan rezultat, pa uz ono što su uradili moje kolege Nikolić i Zagorčić, Vojvodina će sledeće sezone biti povlašćena i u trećem kolu kvalifikacija. Vojvodini iz sveg srca želim da osvoji titulu i Kup, jer sa ovako sjajnim ljudima u upravi, zaposlenima i sponzorima, ovaj klub to zaslužuje. Ja sam i dalje trener Vojvodine, ali kako stvari stoje, verovatno ćemo se razići u fer i korektnom odnosu – rekao je Lalatović.

Konačan dogovor o eventualnom raskidu saradnje između FK Vojvodina i Nenada Lalatovića biće poznat nakon današnjeg sastanka između šefa stručnog štaba i članova uprave kluba.

(Izvor: youtube / Fk Vojvodina)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter