0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

VREMEPLOV: Šimunić „izvršio atentat“ na Sulejmanija i odveo Hrvatsku u Brazil (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.16 u 00:15

Ispostavilo se na kraju, da je upravo taj potez odveo Hrvatsku u Brazil, ali da se vratimo na početak.

Srbija i Hrvatska sastali su se u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta u Brazilu. Bila je to borba za drugu poziciju u grupi A, koja je vodila u baraž.

U prvom meču ta dva tima Hrvatska je na Maksimiru slavila sa 2:0.

Srbiji je bila potrebna pobeda, a to se umalo i desilo, međutim isprečio se Josip Džo Šimunić.

Srbija i Hrvatska remizirali, oproštaj ‘orlova’ od SP (FOTO)

Pri rezultatu 1:1, Miralem Sulejmani je krenuo u kontra napad i imao otvoren put ka golu. Poslednji u odbrani ostaoe je Šimunić, koji je znao da mora da zaustavi srpskog reprezentativca. I zato je „krvničji“ startovao na Miralema, bez trunke razmišljnja.

Bio je to start „za zatvor“, koji je sudija dr Feliks Brih momentalno kaznio crvenim kartonom.

(Izvor:youtube/EversmannGaming)

Ali, Šimunić je odradio posao. Hrvatska je otišla neporažena sa „Marakane“, što se ispostavilo sasvim dovoljnim za plasman te selekcije u baraž, a kasnije i na Svetski kup.

Hrvatska je preostala dva meča izgubila od Belgije i Škotske, Srbija je pobedila Vels i Makedoniju, ali je ostala razlika od dva boda u korist zapadnog komšije.

Na toj utakmici je počeo i kraj karijere Josipa Šimunića, koji je posle meča baraža sa Islandom, kada se Hrvatska plasirala na SP, uzviknuo ustaški pozdrav „Za dom spremni“, zbog čega je dobio suspenziju od deset mečeva i praktično okončao reprezentativnu karijeru.

FIFA saopštila kaznu – 10 mečeva kazne za Šimunića!

(Izvor:youtube/Igor.P)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter