0
Evrokupovi

ŽIVOT PIŠE DRAME: Otac mu je ubica, hteo je da izvrši samoubistvo, a sada je junak nacije (VIDEO)

Objavljeno: 04.09.16 u 11:19

Otac mu je osuđen za ubistvo, izdržava doživotnu kaznu, a on je ujednom momentu razmišljao o samoubistvu. I to zbog navijača!

Niko nije ni slutio da će baš on biti junak evropskog prvenstva u Francuskoj.

Kada je imao tri godine, roditelji su mu se iz Gvineje Bisao preselili u Portugal. Jedva su spajali kraj s krajem, pa je Eder sa osam godina završio u sirotištu.

EURO 2016: Poraz fudbala, Portugal šampion Evrope (VIDEO)

– Bilo je gadno. Igrali smo fudbal bosonogi na terenu na kojem je bilo staklo od razbijenih flaša. Bio sam bez roditelja, a na takvim mestima stvari često postanu ružne, priseća se reprezentativac Portugala.

Majka nije bila uz njega, kasnije su se tek spojili, a otac Filomeno Antonio Lopes razveo se od Ederove majke i upoznao Domingas Olivais. Ubio ju je, bacio njeno telo u reku i otišao u McDonald’s. Od 2003. godine u engleskom zatvoru služi doživotnu kaznu zbog ubistva.

– Rekli su mi da je pokupio moju maćehu s posla, udario ju je i zadavio. Nisam bio tamo pa ne znam kako je bilo, ali on je i dalje moj tata. Imao sam 12 godina kad se to dogodilo. On je moj otac i verujem da je nedužan. Ne kažem da je sud napravio nešto loše, ali verujem svom ocu. Počeo sam da ga posećujem kad sam napunio 22 godine. Kad god imam vremena odem kod njega. Zvao me posle finala Eura i plakao od sreće.

A samo dve godine pre toga, sitaucija je bila kritična. Portugal nije uspeo da prođe grupu na SP, a navijači su ga označili kao jednog od glavnih krivaca.

– Prolazio sam tešku fazu. Na Svetskom prvenstvu sam igrao povređen i nije dobro ispalo. Mučio sam se, a um mi je bio na nekom crnom mestu. Razmišljao sam o samoubistvu, rekao je Eder za Dejli mejl.

U Portugalu su lansirali web stranicu „DisculpaEder.com (Ederu, oprosti), na kojoj mu se navijači izvinjavaju za sve ružno što su o njemu pisali i govorili, poredeći ga s čunjem.

– To je bio grozan period u kojem sam samo razmišljao kako da pobegenm od svega. Na sreću, to je sada iza mene, izjavio je strelac pobedonosnog gola na EP.

(Izvor:youtube/Universal Videos On Air)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter