1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘ORLOVI’ SLOŽNI: Posle vaterpolista i košarkaša, vreme je da i mi obradujemo narod u Srbiji (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 03.09.16 u 16:35

Srpski reprezentativci Duško Tošić, Dušan Tadić i Marko Grujić izneli su svoja očekivanja pred početak kvalifikacija za Mondijal i meč protiv Irske.

Reprezentativac Duško Tošić rekao je da je konačno došlo vreme da srpski fudbaleri obraduju naciju, posle ostalih sportsita na Olimpijskim igrama u Riju, i pobedom nad Republikom Irskom na pravi način započnu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

– Nije nas dugo bilo na velikoj sceni i svi smo svesni uloga koji nose kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Prvi meč je uvek veoma važan, jer u slučaju pobede dobili bismo vetar u leđa. Krećemo praktično ispočetka, mnogo je novih stvari i skoro da nemamo prava na grešku. Mislim da smo spremni za ovu bitku i očekujem pobedu – rekao je Tošić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je dodao da ekipa mora da bude fizički spremna na najvišem mogućem nivou, pošto su Irci upravo baš takvi.

– Veoma su borbeni, uporni, ali uveren sam da je kvalitet na našoj strani i to moramo da pokažemo na terenu – rekao je Tošić i dodao da očekuje da će navijači biti velika podrška.

press-reprezentacija-3634
FOTO: STARSPORT

– Narod u Srbiji voli fudbal, a posle košarkaša, vaterpolista i drugih sportista, red je da ih i mi obradujemo. Pogotovo posle neuspeha naših klubova u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, sve oči su uprte u nas – rekao je defanzivac Bešiktaša.

Vezista Dušan Tadić veoma dobro poznaje narednog rivala, ističući da najveća opasnost preti od njegovog saigrača iz Sautemptona Šejna Longa.

– Dobro smo ih snimili, sve njihove vrline i mane. Long je nezgodan, nikad ne staje, dok se Irci oslanjaju na duge lopte i mogu da budu veoma neugodni iz prekida. Inteligencija uvek može da pobedi fiziku, ali u fudbalu znanje bez snage teško prolazi. Bitno je da uđemo dobro u kvalifikacije i ostvarimo pobedu – poručio je Tadić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najjačoj selekciji Srbije su se iz mlade reprezentacije i gostovanja Italiji vratili Nemanja Maksimović i Marko Grujić, koji je rekao da mu takav ritam ne pada teško.

– Nemam dilemu da smo kvalitetniji sastav u odnosu na Irsku, da imamo bolje pojedince, ali sve to moramo da pokažemo na terenu – zaključio je Grujić.

Utakmica između Srbije i Republike Irske igra se u ponedeljak od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.

0
0

1 Komentara

  1. Cim je Dusko Karleusa imao sta da izjavi…i cim je neko, BILO KO, preneo njegovu izjavu…to je vise nego dovoljno da i ne procitam vest. A i unapred je jasno sta ce biti i u ovim, kao i u prethodnim, kvalifikacijama. Odakle on uopste tu??? Jeste zvali Dejana Lekica???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter