7
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

‘ŠOPING’ NA TOPČIDERSKOM BRDU: Ko je bolje odradio prelazni rok, Crvena zvezda ili Partizan? (ANKETA)

Objavljeno: 01.09.16 u 16:24

Prelazni rok u Evropi je završen, a samim tim transfer ‘pijaca’ je gotova i u Superligi Srbije gde su po navici najaktivnije i najveće tršadžije bile ekipe Crvene zvezde i Partizana.

Vrelo transfer leto je za nama. U Srbiji je ono bilo burno i vrlo aktivno, pogotovo kada je reč o dva naša najveća kluba Zvezdi i Partizanu. Jedni su srušili granicu po broju dovođenja stanih igrača, iako su sa domaćim osvojili titulu, dok su drugi uspeli da vrate pojedine domaće fudbalere, ali i da naprave nešto neverovatno, a to je da dovedu ljubimca navijača, a onda ga posle samo dva meseca prodaju za siću.

Krenućemo od Crvene zvezde koja je ovog leta dovela deset pojačanja od čega 50 posto njih su inostrani fudbaleri. Dovedeni su da pomognu crveno-belima da se posle 24 godine crveno-bele ponovo plasiraju u Ligu šampiona. Naravno, na putu ka Evropi Zvezdi su se isprečili Ludogorec i Sasuolo, te su klubu bili hitno potrebni novci kako bi mogla da nastavi normalan život. Zbog toga su prodata dva fudbalera, prvo Luis Ibanjez za 1,4 miliona evra u Trabzon i poslednjeg dana prelaznog rok Aleksandar Katai u Alaves za dva miliona evra i procenat od sledeće prodaje. Klub su još napustili ovog leta Edson Silva, Džouša Parker, Saša Stojanović, Nenad Gavrić, Bruno Matos i Savo Pavićević, ali na njima Zvezda nije prihodovala, već šta više je izgubila novac sporazumnim raskidima ugovora.

Kada je reč o dolascima na stadion „Rajko Mitić“ su stigli Tomas Fibel, Adam Mičel, Gelor Kanga, Andrija Luković, Džon Ruiz, Pablo Mouče, Marko Poletanović i dva momka iz Spartaka Stefan Ilić i Stefan Milošević, koji do sada nisu igrali. Crvena zvezda je tako prihodovala oko 3,4 miliona evra, ali će zbog raskida ugovora sa pojedincima u kasi ostati 3,1 milion evra.

BACKA-PARTIZAN_11

Partizan je imao neki drugi plan, a on je dovođenje domaćih igrača. U prvom delu prelaznog roka stigli su fudbaleri iz Superlige Srbije Saša Marjanović, Petar Đuričković, Miroslav Radin i Nemanja Miletić. Potom je usledio povratak ljubimca Grobara Miroslava Radovića, ali se saradnja brzo završila odlaskom iskusnog veziste i krlinog napadača u Legiju za svega 100 hiljada evra. Od stranca je stigao Leonardo da Silva Soza, kao i napadač iz Bundeslige Nikola Đurđić, vezista iz Olimpijakosa Marko Janković i golman Čukaričkog Nemanja Stevanović. Poslednji je stigao Uroš Đurđević iz Palerma bez obeštećenja. Đurđić je plaćen oko 400 hiljada evra, Miletić 260 hiljada i Stevanović 150 hiljada evra.

Kada je o odlascima reč, klub su napustili Marko Jovanović, Ivan Bandalovski, Miloš Ostojić, Nemanja Petrović, Miladin Stevanović, Živko Živković, Andrija Živković, Ismael Fofana i Bojan Šaranov. To jest to su momci na kojima Partizan nije zaradio ni dinara. Novac je zarađen od prodaje Darka Brašanca u Betis za 1,5 miliona evra, Saše Lukića u Torino za istu svotu novca i Miroslava Radovića za 100 hiljada evra. Kada se podvuče crta „parni valjak“ je inkasirao oko 3,1 milion evra, ali mu u kasi ostaje oko 2,29 miliona evropskih novčanica.

Ko je bolje odradio prelazni rok?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

7 Komentara

  1. Trube su i jedni drugi. Al da vas posetim pfc je od andrije inkasirao oko 500 000eura. Na osnovu fer pleja. A neku siću su uzeli od Stevanovića. Miladina.

    0
    0
    Odgovori
    • Inkasirao jeste od Benfike ali je morao Zahaviju da plati 2,5 miliona,tako da ste u minusu 2 milke zbog njega.
      Zvezda je dovela promasaje poput Fibela i Ruiza ali je pogodila sa Kangom,Poletanovicem a siguran sam i Moucem,samo dok se adaptira.Takodje ce i Andrija Lukovic biti dobar igrac,tako da je njen prelazni rok ok,ne moze se uvek i sve pogoditi.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter