0
Fudbal

NASTASIĆ I RAJKOVIĆ: Verovaće nam ako pobeđujemo

Objavljeno: 31.08.16 u 15:07

Srpski fudbalski reprezentativci Matija Nastasić i Slobodan Rajković obećali su danas da će velikim zalagnjem i dobrim rezultatima vratiti poverenje nacije, ali i da im je neophodna podrška već od prvog meča sa Republikom Irskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

– U prethodna tri kvalifikaciona ciklusa nismo pružali zadovoljavajuće partije i to je odvlačilo publiku. Sa našim zalaganjem i dobrim rezultatima vratićemo navijače. Voleo bih da od prve utakmice osećamo tu hemiju, verujemo da možemo mnogo da uradimo, rekao je Nastasić na konferenciji za medije u kući FSS u Staroj Pazovi.

Defanzivac Šalkea ističe da ekipa maksimalno skoncentrisano i spremno dočekuje Irsku.

– Novi početak za nas, svi smo na najvišem nivou skoncentrisani. Očekuje nas nezgodna reprezentacija, neće biti nimalo lako, iako se čini da igraju jednostavno. Na njihovu borbenost moramo da odgovorimo sa još većom, spustimo loptu na zemlju i verujem da neće biti problema, rekao je.

Nastasić je dodao da neće imati problem da se adaptira na novi sistem selektora Slavoljuba Muslina sa tri štopera.

– Nisam igrao prethodne tri utakmice, ali sam pratio sa velikom pažnjom. Video se napredak u igri, iako nije lako prilagoditi se na novi sistem jer treba vremena. Iz dana u dan bićemo sve bolji. Imao sam priliku da igram u toj formaciji, a u ovom trenutku najbitnije je da ostvarimo uspeh, naveo je on.

Njegov partner iz poslednje linije Slobodan Rajković žali zbog odsustva Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova zbog suspenzija.

– Svima je jasno koliko je bitna prva utakmica. Ostaje žal što nismo kompletni zbog suspenzija, ali smo svi spremni. Verujem u podršku sa tribina, moramo svi zajedno da napravimo uspeh, poručio je Rajković.

Fudbaler Palerma kazao je da veoma poštuje Irce, ali da na njihovu igru Srbija mora da odgovori jakom agresivnošću.

– Možda igraju jednostavno, ali dosta efektivno, imaju nekoliko šablona. Moramo da budemo agresivni i čvrsto odgovorimo na njihovu igru. Moramo da verujemo u ono što radimo, ali i da prenesemo na navijače veliku želju.

Srpski univerzalac Aleksandar Ignjovski rekao je da je trijumf na startu protiv Irske neophodan kako bi se na pravi način krenulo ka plasmanu u Rusiju.

– Poznato je da Ostrvljani igraju dugim loptama, selektor Muslin sigurno će pripremiti najbolju taktiku za njihov stil. Ova ekipa zaslužuje šansu i podršku naroda, kao i novi selektoru na zvaničnom debiju. Predstavljamo zemlju, ljudi vole Srbiju i moramo svi da budemo kao jedan, zaključio je Ignjovski.

Utakmica Srbije i Republike Irske igra se 5. septembra na stadionu Rajko Mitić.

Ulaznice za meč mogu da se kupe svaki dan na stadionu Rajko Mitić od 11 do 19 sati, kao i na dan utakmice na stadionu Partizana, dok se mogu i poručiti preko interneta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter