0
Domaći fudbal

FOTO: crvenazvezdafk.com/

SAOPŠTENJE CRVENE ZVEZDE: Neki nisu svesni u kojoj državi žive

Objavljeno: 29.08.16 u 17:46
Povodom dešavanja na meču Super lige Srbije u fudbalu saopštenjem se oglasio fudbalski klub Crvena zvezda.

 Saopštenje prenosimo u celini i bez izmena.
 
Fudbalski klub Crvena zvezda najoštrije osuđuje dešavanja u Novom Pazaru na prvenstvenom meču koji je naš klub igrao u nedelju protiv ekipe iz tog grada. Nedopustivo je da sportska borilišta služe za izražavanje verske i nacionalne mržnje.
 
DIRLJIV SUSRET U BOLNICI: Sikimić i čelnici Zvezde obišli Živkovića (FOTO)

FK Novi Pazar je poslužio kao poligon za promociju nacionalizma i šovinizma, a činjenica da je u elitnom rangu našeg fudbala omogućuje da se poruke takve sadržine glasno čuju. Jasno je istaknuto svim aktima svetske, evropske i naše kuće fudbala da politici nema mesta na tribinama.

 
HAOS NA TRIBINAMA: Letele stolice, fudbaleri bežali, sudija navodno pogođen ciglom… (VIDEO)

Skandiranje protiv ove države i ovog naroda ni jednog trenutka nije naišlo ni na kakvu osudu FK Novi Pazar, dok su naši navijači više puta opominjani za uvredljiva skandiranja. Neki očigledno nisu svesni u kojoj državi žive i trude se da je na svakom koraku ponište i omalovaže.

 
VLADIMIR BULATOVIĆ: Tenzije u Novom Pazaru prevazilaze okvire fudbalskih

Takođe, nedopustivo je da naši navijači ulaze u grad kao u ratnu zonu jer ne postoji drugi način da im se garantuje bezbednost. Da u svojoj zemlji navijačima našeg kluba nije omogućeno da u normalnim uslovima prate svoj klub.

Niko ne brani navijačima da budu uz Novi Pazar, ali neki su izgleda rešili da je bitnije biti protiv Zvezde i Srbije. Njih Novi Pazar ne zanima.

A pokazalo se da ne postoji ni osnovna tolerancija kada su našem igraču Geloru Kangi upućivani rasistički povici.

Zato Fudbalski klub Crvena zvezda poziva sve nadležne organe da reaguju adekvatno kako bi se konačno okončala ovo potpuno nenormalna situacija.

 
 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter