Jedan od prvih ljudi Zajednice Superligaša osetio je potrebu da se oglasi po završetku vrlo burne utakmice između Novog Pazara i Crvene zvezde.

U današnjem meču u Novom Pazaru Crvena zvezda je slavila sa 4:1, ali uz veliku prekid, napad na klupu crveno-belih, povredu golmana domaćih i proteste sa tribina zbog suđenja.


– Kao i uvek, utakmica u Novom Pazaru odigrana je pod tenzijom, koja je naročito vidljiva kada gostuju Crvena zvezda i Partizan. Fudbalska publika je ovog puta preterala i mislim da nije bilo potrebe za takvom reakcijom i prekidom utakmica. Gledaoci su uneli tenziju u samu utakmicu i očekujem od delegata, kao i svih prisutnih komesara, da podnesu izveštaje posle kojih ćemo doneti odluku o svemu što se dogodilo. Dobro je što je utakmica nastavljena, ne bi valjalo da je prekid trajao duže. Policija je imala glavnu ulogu u smirivanju situacije i doprinela da se meč nastavi – izjavio je Vladimir Bulatović za TV Arena Sport.

– Crvena zvezda i Partizan svuda nose teret visokog rizika i njihove utakmice su uglavnom takve, ali ova tenzija u Novom Pazaru prevazilazi okvire fudbalskog. Dogodilo se što se dogodilo, prekid je trajao kratko, a policiji svaka čast na angažovanju.

– Moraju se u ovo uključiti i viši organi, institucije kojima je posao da se pozabave ovim problemom. Mi, na nivou Zajednice, trudimo se da sankcionišemo sve što nije u skladu sa propozicijama takmičenja, a sve ostalo mora da se rešava negde drugde – rekao je Bulatović.