2
Fudbal

SISTEMSKO ULAGANJE U SPORT: Niste osvojili 17 medalja, idete u rudnike!

Objavljeno: 26.08.16 u 10:52

I dok se kod nas lome koplja da li država ulaže dovoljno u sport iz Severne Koreje stiže još jedan drastičan primer.

Naime, predsednik te države, diktator Kim Džong Un, nije zadovoljan ostvarenim rezultatima, pa će sportisti koji su se takmičili na Olimpijskim igrama biti drastično kažnjeni.

SVI POD KONAC: Koreografija koja traje svih 90 minuta, iznenadićete se ko je autor (VIDEO)

Navodno Kim Džong Un je naredio da sportisti u Riju osvoje najmanje 17 medalja, od toga pet zlatnih, a vratili su se samo sa dva zlatna odličja, pa će sada morati da snose posledice.

Ekspert za totalitarne režime poput ovog u Koreji, Tošimitsu Sigemura kaže da oni koji osvoje medalje imaju povlastice.

ALEKSANDAR KARAKAŠEVIĆ: Od stonog tenisa i ove zemlje ništa nisam dobio! (VIDEO)

Oni koji su osvojili medalje biće nagrađeni  boljim mestom za život, dobrim automobilo, možda i nekim drugim poklonima od strane režima. Ali, Kim je bio ljut i razočaran rezultatima. Oni za koje bude mislio da su ga izdali biće kažnjeni sa smanjenim poricjama obroka,  takođe, verovatno će ih preseliti u lošije delove grada, a moguće je da budu poslati u rudnik uglja. Njima će biti dozvoljeno da se vrate nakon godinu ili dve, rekao je Sigemura.

0
0

2 Komentara

  1. Kakve izmišljotine neće da napišu zapadne i kapitalističke novine,samo da bi satanizovali državu u kojoj vlada komunizam.Sve najgore pišu o njima a ništa od toga nije istina.Ima puno ljudi,koji su bili i radili u toj zemlji,gde je besplatno školovanje , zdravstveni sistem i još puno toga,pa iz prve ruke kažu kako je to divna zemlja i kako zapad sve izmišlja o njima.Samo naivne budale veruju u ovakve tekstove a naši poltroni se utrkuju,ko će što pre da prenese te laži.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter