5
Domaći fudbal

MRŠAVO I JADNO: Slab učinak srpskih klubova, prikupljeno jedva preko 10 bodova

Objavljeno: 26.08.16 u 12:10

U Evropi nema srpskih klubova, sad bez stresa možemo da gledamo Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Međutim, to će u budućnosti biti veoma loše za naš klupski fudbal, jer je četiri predstvnika Srbije zajedno prikupilo samo 11,5 bodova u kvalifikacijama za evropska klupska takmičenja.

Najviše bodova osvojila je Vojvodina – 5,5 koja je u kvalifikacijama za Ligu Evrope zabeležila četiri pobede, dve protiv velškog Konaks Keja i po jedna nad Bokeljom i Dinamom iz Minska, tri remija sa Bokeljom, Dinamom i AZ-om i poraz u Alkmaru.

KARASI ZABRINUT: Stranci su loši, ko će zameniti Kataija?

Šampion Srbije Crvena zvezda osvojila je u kvalifikacijama za oba evropska takmičenja tri boda zabeleživši po dve pobede (Valeta), remija (Ludogorec i Sasuolo) i poraza (opet Ludogorec i Sasuolo).

Fudbaleri Čukaričkog osvojili su u kvalifikacijama za LE dva boda. Pobedili su Ordabaši, pa odigral nerešeno sa istim klubom i Videotonom, od kojeg su i poraženi.

Ove sezone najlošiji rezultat u Evropi od srpskih klubova imao je Partizan sa samo jednim osvojenim bodom. Crno-beli su dva puta remizirali sa poljskih Zaglembjem i ispali na penale u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

KVALIFIKACIJE ZA LE: Vest Hem opet poklekao pred Astrom, ispali BATE, Hajduk… (FOTO) (VIDEO)

Srbija se trenutno nalazi na 27. mestu sa koeficijentom 15,375. Ispred Srbije su, imeđu ostalih, bolji Izrael (16,625), Azerbejdžan (16,500) i Kipar (16,050).

Kada se radi o ovoj sezoni, nacionalni koeficijent Srbije iznosi 2,875. Prošle sezone nacionalni koeficijent Srbije bio je znatno veći, iznosio je 4,250. Tada su srpski klubovi osvojili ukupno 17 bodova – Partizan 10,5 zahvaljujući plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope i solidnim rezultatima, Vojvodina četiri, Čukarički 2,5, dok je tada Zvezda bila bez bodova.

NIŠTA OD ČUDA: Remi u Alkmaru, AZ u Ligi Evrope

Od zemalja u okruženju, daleko je najbolja Hrvatska s nacionalnim koeficijentom od 25,250 u poslednjih pet sezone, a do njega je došla zahvaljujući pre svega dobrim igrama Dinama.

Hrvatski klubovi su ove sezone već sakupili ukupno 20,5 bodova, od čega Dinamo sam 9,5, a zagrebački klub se pritom plasirao u Ligu šampiona opet. U kvalifikacijama za Ligu Evrope ekipa Lokomotive je osvojila 5,5 bodova, Hajduk 4,5, a Rijeka 1.

Uskoro bi hrvatski klubovi mogli da dobiju i drugog predstavnika u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje.

Slovenija je na 30. mestu sa nacionalnim koeficijentom 13.125, Bosna i Hercegovina je na 38. mestu i nacionalnim koeficijentom od 6.500 bodova, Makedonci su na 42. mestu sa koeficijentom 5,625, a Crnogorci dva mesta niže na listi i koeficijentom 5,250.

0
0

5 Komentara

  1. Unakazi nas partizan ove godine, ni amatere iz zaglebja ne pobediše. Svaka čast Dinamu jedini brani čast svih klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

    0
    0
    Odgovori
  2. Došao je i taj dan ubili ste klub koji je imao sve da igra svake godine završnicu LŠ, da ima najlepši stadion i prihode enormne od najjače škole fudbala.

    Sad uživajte u petokraci, praznoj rupi, pranju para, grofu, toletu, kokezama, terzama, mučeu, kangama raznim.

    Došlo vreme da cigani teškom mukom shvate da je sve laž i bari i džaja i ostala radna grupa

    0
    0
    Odgovori
    • Kakve ti komplekse vuces, jadan li si… Tvoj MALI klub je u staroj Jugi bio vasarski klub koji je najbolje igrace doveo tako sto ih je oslobadjao vojnog roka…otimao i koskario… Najbolji period je bio kad je tata Tole posteno doneo svom klubu 6 titula… Zvezda je za tvoj NK PartizaИ uvek bila, i ostala GIGANT! Sto pre shvatis, bice ti lakse!

      0
      0
      Odgovori
      • Drž’te se vi Lučana,Pećinaca,Borče,Gornjeg Milanovca…
        Odeš odigraš,pa na vašar,tombolu i na jegnjetinu u kafanu.
        Sigurnije je,pusti neka u Evropi igra ko hoće.
        Koment ko poručen za sendvičara i crvenog bota sa jednog sajta

        Tito i krcun vam namestali sve titule, narod platio bari a vi ste unistenjem jedinog sportskog kluba fudbal, kosarka i vaterpolo napravili seosku zatvorenu ligu
        Ni leba ni igara u Čović,… Srbistanu

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter