0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/Screenshot

ŠPANSKI SUPERKUP: Barsi pripao prvi trofej u sezoni (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.08.16 u 13:52

Andalužani su nastavili tamo gde su stali u superkupovima. Posle poraza u Superkupu Evrope, izgubili su i u oba meča Superkupa Španije ukupnim rezultatom 5:0.

Posle pobede na stadionu „Ramon Sančez Pishuan“ od 2:0, Katalonci su i na svom „Kamp Nou“ ostvarili pobedu od 3:0.

U prvom meču viđena je dosadna utakmica. Sevilju je načeo Luis Suarez u 54. minutu. On je posle sjajne akcije u kojoj je Denis Suarez pronašao Turana u šesnaestercu, koji je zatim grudima spustio za Urugvajca, a ovom nije bilo teško da savlada golmana sa oko 11 metara – 1:0.

Na drugi gol čekalo se nešto manje od pola sata. Mesi je u 84. minutu povukao napad i uputio izvanredan pas, kroz razuđenu odbranu Sevilje, za Munira El Hadadija, kome je ostao lak zadatak da savlada Serhija Rika – 2:0.

Drugi meč je bio nešto zanimljiviji, a opet je mreža Barse mirovala. Posle samo deset minuta Mesi je provukao sjajnu loptu za Ardu Turana, koji je lako savladao golmana za 1:0. Posle igranja rukom u svom kaznenom prostoru od strane igrača Barse, UmtitijaAlehandro Ernandez dosuđuje najstrožu kaznu za ekipu Sevilje. Ibora je uzeo loptu i pokazao nam je kako se ne šutira penal. Šutnuo je poluvisoku loptu po desnoj strani golmana Brava, a ovom nije bilo teško da odbrani.

Na drugi gol se čekalo svega minut posle početka drugog dela igre. Serhio Riko je loše ispucao, lopta je stigla do Turana, a Turčin je lobovao golmana koji nije stigao lepo da se postavi. U 54. minutu gol glavom je postigao niko drugi do Lionel Mesi! Posle hirurški preciznog centaršuta Lukasa Dignea, plavokosi Argentinac je najspretnije reagovao i tako postavio konačan rezultat 3:0.

Ovo je Mesiju 29. trofej sa Barsom. Šta mislite koji će mu biti jubilarni trideseti?

Španski šampionat startuje sutra utakmicom Malaga – Osasuna u 20:45.

PripremiO. Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter