6
Domaći fudbal

HOTSPORT ANALIZA: Zašto je srpski fudbal u blatu? (VIDEO; FOTO)

Objavljeno: 15.08.16 u 16:46

Srpska fudbalska elita, šta je to? Trebalo bi da bude ono najbolje što Srbija ima, a da li je? Zapravo, daleko je od toga. 

Tomislav Karadžić je tokom svoje vladavine srpskim fudbalom obećao reforme, svi stadioni moraju da poseduju refletkore, ko ih nema, neće moći da igra na svojim stadionima.

FOTO: Aleksandar Ilić
FOTO: Aleksandar Ilić

Slaviša Kokeza je nasledio Karadžića i uveo je neka nova pravila, mečevi moraju da se igraju na stadionima pod svetlošću reflektora, a oni koji ih nemaju, prinuđeni su da izbegnu iz svog doma. Zbog toga Bačka i Spartak privremeni dom traže u Novom Sadu.

Bačka je novajlija u Superligi i najavljeno je da će reflektori na stadionu „Slavko Maletin Vava“ biti postavljeni do oktobra. Stadion u Subotici pod znakom je pitanja zbog imovinsko-pravnih odnosa i neažurnosti grada. Dakle, svi oni koji ne mogu da igraju utakmice pod reflektorima, neće moći da igraju na svom terenu.

Baš zbog toga, paradoks je da je Partizan na svom stadionu u 5. kolu dočekao Čukarički u terminu od 17 časova. A već u sledećem kolu, po rasporedu Superlige, meč Metalca iz Gornjeg Milanovca i Radničkog je zakazan za subotu, takođe od 17 časova. Kolo pre toga, Javor je takođe u dnevnom terminu, od 18:30 igrao sa ekipom Partizana, dok je Rad na Banjici u 2. kolu dočekao Voždovac od 17 časova. Svi ovi timovi na svom terenu imaju reflektore, a baš zbog toga, nameće se pitanje, kome je u interesu da ekipe sa reflektorima igraju preko dana, a da mečevi jedina dva tima bez reflektora budu u terminima od 20 časova.

ZA DLAKU: Srpski fudbal umalo pogodila velika tragedija (VIDEO)

Svi mi koji smo bar jednom posetili stadion nekog superligaša, složićemo se da igranje u večernjem terminu pruža znatno veći užitak, međutim, da li su reflektori, odnosno njihov nedostatak rak rana srpskog fudbala? Sigurno je da nisu.

sp-tereni

Toaleti na zapadnoj tribini stadiona Vojvodine nemaju struju, dok je travnata podloga u Čačku i Subotici takva da najmanja kišica stvara nemoguće uslove za  igru, a svi smo videli pod kakvim je uslovima u prošlom kolu odigran meč između Borca i Radničkog, odigran u olimpijskom bazenu. Ne možemo a da ne pomenemo i onu sramotu od pre par sezona kada je meč Borac – Partizan odigran u krajnje romantičnoj atmosferi pod jednim ispravnim reflektorom.

(Izvor:youtube/Aleksandar Ilic)

Po dostupnim informacijama, kompletna sanacija terena u Subotici poslednji put je odrađena 1978. godine, od tada je samo popravljan po potrebi, a nažalost, iako je većina terena u Srbiji menjana u ovom veku, mali broj njih je promenjen nakon 2010. godine, a od tada su samo krpljeni.

Ni infrastruktura nije ništa bolja, veliki broj stadiona je bez krova, neki nemaju ni ispravne vodovodne instalacije, a unošenje napitaka sa strane je strogo zabranjeno. A mi se posle iznenadimo zbog praznih stadiona.

NIJE STADION KRAJ MORAVE, VEĆ POD MORAVOM: Evo zbog čega je bilo 0:0 u Čačku (VIDEO)

Što se sudijske organizacije naše lige tiče, pravila se strogo sprovode, igrači se opominju i za najmanje nedostatke, makar to bile i čarape koje nisu u boji štucni. A dok takmičarska komisija Superlige i FSS-a ne počnu istim intenzitetom da sprovode svoja pravila ostaje nam samo da gledamo fudbal u blatu, jer koliko god se trudili da pokažemo drugačije, tu mu je i mesto.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

6 Komentara

  1. Што га воде криминалци и мафија, наравно уз подршку власти и владајуће структуре, којима је стало само да узимају проценте и пљачкају, зато што играју татини и мамини синови, затим менаџерски играчи од којих само је битно узети проценат, и деца оних чији очеви возе најбоље џипове, тако да кавалитет играча и није много битан ако се уклапају у све ове критеријуме, зато и нема квалитета.Све најбоље и квалитетно бежи из ове државе још у ртаној младости. Овде се не цени рад, квалитет рада и много битних фактора да би се дошло до квалитета већ све супротно томеШто је створена трамвај Београдска лига, и само улагања у близанце из Бгд-а остали како знају и умеју нека се сналазе,зато тртеба променити однос према осталим клубовима, улагати подједнако у све клубове у Србији..

    0
    0
    Odgovori
  2. Prost odgovor.Zato sto je Tole Karadzic bio 8 godina predsednik FSS i za to vreme unistio srpski fudbal.Postavljao je pogresne selektore,koji su pozivali igrace iskljucivo po nalogu samog Toleta i menadzera,da bi uzeli procenat a kvalitet se nije gledao.U tom brlogu i mulju,isplivao je jedan skromni klub sa ciljem da stigne po titulima svog komsiju,giganta u svemu na ovim prostorima a da kvalitetom to nikako nije zasluzivao.Sad je sklonjen Tole i srpski fudbal je odmah krenuo uzlaznom linijom i nema sumnje da ce reprezentacija otici na SP a klubovi ulaziti u LS ili za pocetak u LE,jer vec sada dve ekipe imaju realne sanse za tako nesto.

    0
    0
    Odgovori
  3. pitajte glavni odbor stranke … ko je u srpskom fudbalu i ko ga vodi : tole, dzaja, kokeza, terzic, … a ovi u upravi partizana, sve sami zvezdini TROJANCI (na cas fiskulture isli nisu … za vucelu pouzdano znam uvek je nesto bolestan bio … ove ostale samo treba videti i sve vam je jasno). a tek oko vose, spartaka, i ostalih klubova sve sami prijatelji zvezde i trzica … i bliski ili sami clanovi SNS-a … dzaja to … u jednom intervjuju … sve nam lepo objasni i da je clan SNS-a … fudbal nam je odavno u blatu … ALI … u ove 4 godine je otiso u zivo blato … bez skorog oporavka uz OGROMNU CENU … KOJU OPLJACKANI-PONIZENI NAROD PLACA …a vi iz medija svemu ovom kumovaste i na svaki nacin pomogaste : DJENOVA, BEOGRAD, DERBIJI, DUGOVI i NOVA ZADUZIVABJA DRZAVNOG PROJEKTA-zvezde … ZDUSNO PODRZASTE … neka kosta koliko kosta …. samo da nam se predsesdnik zvezde u senci NE naljuti …

    0
    0
    Odgovori
    • Au decko, ala si ti zbunjen…Idi lepo na Kelemegdan i hrani golubove, nemoj ovde da filozofiras, povredices se…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter