12
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIODRAG BOŽOVIĆ O ISKLJUČENJU KANGE: Dešava se, zato je fudbal tako zanimljiv…

Objavljeno: 03.08.16 u 01:10

Posle meča na konferenciji za medije Miodrag Božović bio je nezadovoljan, ali i miran, i pored eliminacije od Ludogoreca i burne utakmice koju smo gledali večeras.

Na početku konferencije Božović je istakao da je ipak Ludogorec bio bolji i zasluženo prošao dalje.

– Nismo dobro otvorili utakmicu, bili su bolji. Možda bi bilo drugačije da nas je ostalo 11 na terenu. Kvalitetni su, idu dalje zasluženo. Žao mi je navijača koji su napravili sjajnu atmosferu.

– Svakom normalnom je teško posle poraza, ali nismo izgubili nijednu utakmicu. Biće teško povratiti ekipu, prvo idu Lučani, pa sve ostalo. Zvezda nije daleko od Lige šampiona, ali nam je neophodna selekcija i ozbiljan rad – poručio je Božović.

Ključan momenat, po oceni mnogih, bilo je isključenje Gejlora Kange koji je dobio crveni karton kada su igrači odlazili u svlačionicu na kraju prvog poluvremena.

– Dešava se i to je fudbal, zato je interesantan. Radujete se što imate igrača više i u sledećem trenutku ga više nemate. Ne bih da se sve svali na njega, imali smo 45 minuta isti broj igrača i uspeli nekako da izjednačimo, ali više nismo mogli.

Crvena zvezda u narednom duelu plej-ofa za Ligu Evrope neće moći da računa ni na Mičela Donalda koji je sakupio tri žuta kartona.

– Mi još uvek imamo šanse. Dokle god postoje, treba biti optimista. Možda će umesto njih dvojice zaigrati neko drugi. Zvezda nije mnogo udaljena od Lige šampiona, ali bi morala pripreme da počne sa oformljenim timom da bi se to dogodilo. Pored toga, čujem kritike da smo dali velike pare za ove igrače, a niko nije uzeo žutu banku. Pričaju kako nagrdismo Srbiju i radnike, a to nema veze. Svi igrači su došli bez obeštećenja. Država pomaže i Zvezdu i Partizan, ali se živi od prodaje svojih igrača i zarade.

Bilo je priče i o neuigranosti tima i loše fizičke pripremljenosti, na šta je Božović rekao:

– Ne postoji taj koji za mesec dana može da dovede ekipu na željeni nivo fizičke pripreme i da je uigra. Tako da mislim da je problem bila naša neiugranost i neiskustvo. Objektivno, niko od naših igrača nije igrao u ovakvoj atmosferi. Nadam se samo da će biti dovoljno mudrosti i strpljenja da se ovakav ambijent sačuva, jer se uvek posle istorijskih poraza traže krivci. Žao mi je što smo možda ljudima dali neku lažnu nadu – istakao je ‘Grof’.

Trener Ludogoreca Dermendžijev bio je znatno kraći u svom uvodnom izlaganju.

– Dve zanimljive utakmice. Primili smo gol, preokrenuli i pobedili. Čestitam mojim igračima, kao i Zvezdi i kolegi Božoviću. Crveni kartoni se dešavaju, i mi smo ga dobili – istakao je šef struke Ludogoreca.

0
0

12 Komentara

  1. izbaci nas je kanga svojim postupkom uopste nije trebalo tako da reaguje a drugo trebalo je hugo da igra od pocetka i lukovic bi sigurno sprecio katastrofu zvezde odbrana je bila sporija i od pionira fibel je mozda dobar igrac ali deluje mi previse ukoceno ni ostali mu ne zaostaju u odbrani treba sveza krv ili dobo ribanje u smislu jacih treninga u fazi trcanja sprinteva.

    0
    0
    Odgovori
  2. Iako sam navijač Zvezde ovaj naš Grof kao da je pao sa druge palnete. Kada igramo JSL – smetaju mu Surduličke krave, sada u kvalifikacijama su mu smetale krave u u Bugarskoj u Razgradu i Ludoj šumi, pa se pitam da grof ne pije mleko i koristi mlečne proizvode od **muških krava**i što je to za podsmeh i podcenjivanje imati kravu u svojoj zemlji. Da nisu i njegova deca pila mleko od pileta možda. Jadan je naš fudbal sa ovakvima. jer da smo pili mleko od krava možda bi bili pametniji i igrali bolji fudbal.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ne opravdavam Kangu za crveni karton na koga se sada baca drvlje i kamenje i koji je sada alibi za neuspeh , ali budimo objektivni posle toga smo bili u egalu imali smo deset na dest, zašto ih nismo pobedili, , šta je trebalo da imamo tri igrača fore, mada lično kukavička postavka bez napadača, Vijera je morao da igra, tako da deo odgovornosti ide i na dušu treneru Grofu,zbog kukavičke taktike,a mislim da Lučo nije bio na utkmici već je u inostranstvu jer većina golova i akcija je palo i išlo preko njegove strane i na kraju objektivno budimo pošteni -Bugarska je ekipa je trenutno zaista bolja od Crvene Zvezde

    0
    0
    Odgovori
  4. Glup osećaj otvarati oči ciganima koji nikako da shvate da nazovi trener nije tu zbog bankomat kluba i njih.

    Radili su u 4 smene na cz92

    Hiljade blokiranih komentara.

    „Verovali ili ne Grofova mesecna plata je 30.000 evra. Mnogo da bi osvojio premijer ligu.“

    0
    0
    Odgovori
  5. Pratim 30 god fudbal ali NIKADA nisam video da Cz igra na Marakani bez napadaca(centarfora). Bozovicu, neznalice dolazili su ovde Real, Barsa,Roma,Milan,Bajern…pa nije bilo ovako kukavicke postave kao protiv ovih Bugara

    0
    0
    Odgovori
  6. „NAGRDISTE“ VI, PORED RADNIKA, TRUDNICA, STARIH I BOLESNIH, DECE…NAJVISE NENADOKNADIV MINUS U DRZ. KASI, STVORILI STE BUDZETSKI DEFICIT R. SRB. !!!
    Najgore PO VAS, od svega sto POLA Srbije TO vidi i NECE DA CUTI, NAPRAVILI STE PODELJEN GRAD, NAROD, ZEMLJU, VASIM PODLIM I KRIMINALNIM RABOTAMA, A SVE NA STETU GROBARA I SD PARTIZAN, KOJI U FK DOBIJA 10% U ODNOSU NA FKCZ, ZATO, DOSTA VISE LAZI, SPINA, DEMAGOGIJE, NISMO SVI GANCI-NATURALIZOVANI, KOJI VAM „SLEPO VERUJU“ U ZAMENU ZA PO KOJU BANKU i SENDVIC !!! STOP SEGREGACIJI SRBIJE !!! ZIVEO PARTIZAN I MAJKA SRBIJA !!!

    0
    0
    Odgovori
  7. Ma dobro je grofe, samo tako nastavi, sad još sledeće ispadanje, i na kraju u JSL mesto iza partizana i vojvodine, ma sve je moguće pa i to, pozdrav.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter