2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Jedna dileme za Miodraga Božovića pred meč sezone sa Ludogorecom?

Objavljeno: 31.07.16 u 09:58

Crvena zvezda u utorak od 20.30 igra revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a pred Miodragom Grofom Božovićem je jedna dilema, koja povlači dve promene u timu, koju će izabrati…

Da je utakmica sezone u pitanju jasno je svima. Pobeda u kasu Crvene zvezde donosi minimum pet miliona evra i sigurno učešće bar u grupnoj fazi Lige Evrope. Da ne pominjemo mogućnost plasmana u Ligu šampiona ako se žreb posreći. Pritisak jeste veliki, ali je i rezultat iz Razgrada lep, naravno i opasan, a na četi Miodraga Grofa Božovića je da ga odbrani i razveseli 50 hiljada Delija kojih će te večeri biti na stadionu „Rajko Mitić“.

Protivnik više nije nepoznanica. Videlo se u prvom meču da se radi o jako brzom timu, ali ne baš kompaktnom i previše opasnom po gol. Ipak, ako im se poklnon da, oni ga kao malo dete rado uzmu. Zbog toga Miodrag Božović i saradnici moraju biti na oprezu i pripremiti se kao da se revanš igra pred praznim tribinama.

Jedina nepoznanica u ovom trenutku jeste tim koji će Crvene zvezda izvesti u utorak na teren. Jasno je da mnogo promena neće biti kada je reč o imenima igrača u stratnih 11, ali su taktičke promene u odnosu na duel u Razgradu vrlo verovatne. One samim tim povlače i pojedine izmene u samom sastavu.

Ako se Miodrag Grof Božović odluči za istu taktiku kao pre pet dana u Bugarskoj, promena kada je reč o imenima neće biti, gledaćemo istu postavu sa Kahrimanom na golu Cvetkoviće, Rendulićem, Fibelom i Ibanjezom ispred, zaduženi za kreaciju igre i odbranu biće Le Talek, Donald i Knaga, dok će ofanzivu predstavljati Srnić, Muče i „lažna devetka“ Katai.

U slučaju da se stručni štab Crvene zvezde odluči za nešto ofanzivniju taktiku, čemu smo bliži, promene bi istrpela samo ofanziva. To znači da bi se Katai iz špica premestio na levo krilo, Srnić bi ostao desno kako bi pomagao Cvetkoviću u odbrani, dok bi „devetku“ igrao Hugo Vijera koji se golom protiv Metalca probudio i završio, nadamo se, golgeterski post.

Verujemo da će Miodrag Božović kao do sada napraviti pravi potez kada je sastav Crvene zvezde u pitanju i ponovo iznenaditi kolegu Georgija Dermedžijeva, a i da će Delije biti na visini zadatka i opravdati svoj broj na dresu „12“. Taj igrač bi mogao u utorak da bude ključni faktor uspešne evropske sezone Crvene zvezde.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ZVEZDIN TIM:

Prva varijanta:

Kahriman – Cvetković, Fibel, Rendulić, Ibanjez – Le Talek, Donald, Kanga, Srnić, Muče – Katai.

Druga varijanta:

Kahriman – Cvetković, Fibel, Rendulić, Ibanjez – Le Talek, Donald, Kanga, Srnić, Katai – Vijera.

[/stextbox]

0
0

2 Komentara

  1. Nisu opasni po gol a dali im dva gola? Bolje da ste napisali da imaju nesposobnu odbranu koja na svom terenu prima dva komada.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter