2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

HOTSPORT ANALIZA: ‘Bahati’ Bugari i zadovoljna Crvena zvezda, ko će dalje? (ANKETA) (FOTO)

Objavljeno: 27.07.16 u 22:10

Crvena zvezda je u Razgradu odigrala 2:2 protiv favorizovanog Ludogoreca i na taj način stekla „lep“, ali i „opasan“ rezultat pred revanš meč u Beogradu za šest dana, i dok su u Zvezdi zadovoljni, Bugari se ponašaju kao da idu u goste Krusejdersu, a ne na prepunu Marakanu, uz zaborav na Milsami i Moldaviju od pre samo 12 meseci.

Bilo je straha pred put u Bugarsku kako će četa Midoraga Grofa Božovića izdržati u Razgradu protiv „legije stranaca“ iz Brazila, a Grobari su se šalili tako što su govorili da će se napadači Ludogoreca kroz odbranu Crvene zvezde prošetati kao Nemci kroz Belgiju 1940. godine. Par puta jeste bilo tako, ali to ide u drugi plan, razlog je jasan, Zvezda se iz Bugarske, gde su pre dve godine igrali Liverpul, Real i Bazel Ligu šampiona, a igrači plaćeni po milion evra godišenje, vraća veoma zadovoljna sa dva postignuta gola i dva primljena – 2:2.

image-0-02-01-4736c76dae1730d32252a098a955cbfe5fb17645def04a9f318e8c170db701df-V

NISU IH SHVATILI OZBILJNO: Bugarski mediji opleli po Ludogorecu, omalovažavajući Zvezdu! (FOTO)

U taboru srpskog šampiona su zadovoljni, neki bi rezultat iz Razgrada potpisali i pre samog meča. Kako i ne bi kada se zna da je stadion „Rajko Mitić“, a nekada Marakana „neosvojiva tvrđava“. Magični Katai i drugari dokazali su da šampion Bugarske nije „bauk“, ali i da ne smeju da se opuste, jer Ludogorec neće u Beograd doći sa „belom zastavom“.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

O tome ne svedoči samo izjava trenera „zelenih“ Georgija Dermadžijeva koji je na konferenciji za novinare lagano rekao da će Ludogorec postići tri gola pred 50 hiljada Delija na našem najvećem stadionu. Sličnog je mišljenja i vlasnik kluba Kiril Domušijev koji ipak nije krio nezadovoljstvo. Ubeđeni da će se prošetati kroz Beograd su i „bahati“ navijači kluba iz Razgrada, koji su dopustili sebi da se na novinarskoj tribini ponašaju bahato u ulaze u sukob sa nama koji smo radili svoj posao. Tako je novinar HotSporta kucajući vest doživeo da mu se jedan od navijača unese u lice i udarcem šakom u šaku poruči da će Ludogorec pregaziti Zvezdu u Beogradu. Odgovor je bio opušten, uz osmeh – „Dođi, „batko““…

SA LICA MESTA: Ovako su Delije pozdravile igrače posle remija sa Ludogorecom (VIDEO)

Sa druge strane kolege novinari iz Bugarske su bili korektni. Prišli su i čestitali na dobrom rezultatu, ali su i dalje samouvereni da će na Marakani lako izboriti plasman u plej-of za Ligu šampiona. Živi bili pa videli…

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

I da se ponovo vratimo na Crvenu zvezdu. Miodrag Božović je svojom postavkom iznenadio sve, a najvažnije protivnika. Niko nije ni razmišljao o tome da bi Hugo Vijera mogao meč da odgleda sa klupe, a da „lažnog napadača“ igra Aleksandar Katai koji je napravio dar-mar u odbrani Ludogoreca. Na visini zadatka u napadu bili su Pablo Mouče i Gelor Kanga, dok su na vrhunskom nivou defanzivne zadatke obavljali Damjan Le Talek, Mičel Donald i Slavoljub Srnić. Odbrana u formaciji Cvetković-Rendulić-Fibel-Ibanjez je delovala mnogo bolje nego protiv Maltežana, mada „promaja“ još uvek duva, ali je tu novih sedam dana za uigravanje.

PROVOKACIJA: Navijači Ludogoreca pevaju Partizanovu pesmu (FOTO) (VIDEO)

Realno Zvezda je sada favorit u ovom dvoboju, pred prepunom Marakanom teško je zamisliti bilo koji rezultat sem prolaza u plej-of Lige šampiona. Ipak, ne bi trebalo poletati, već se što bolje spremiti za revanš i uraditi ono što su naši preci često radili, „isprašiti Bugare“ i spustiti ih na zemlju…

Ludogorec - Crvena zvezda

Ulog nije mali – siguran plasman u Ligu Evrope i dolazak na samo korak do sna svih zvezdaša – Lige šampiona.

Ko je po vašem mišljenju favorit za plasman u plej-of Lige šampiona?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

2 Komentara

  1. Iako mi je intuicija govorila da ćemo da ih prođemo, gledajući nas protiv Valete i Napretka, bojao sam se pred Ludogorec, mislio sam da će da nas nakantaju,
    I igrali su zaista dobro, brzi prodori, imali su loptu dobar deo utakmice. Međutim, čim smo se malo sabrali, pukli su ko piksla za dvadeset minuta, što znači da ipak mi imamo bolje igrače koji samo nisu imali dovoljno utakmica zajedno, ali i nisu u punoj formi kako je rekao Rendulić.
    Sad, naša forma raste, biće i Metalac do Ludogoreca, biće to još bolje, plus igra se na Marakani.
    Mislim da je naša šansa teoretski negde oko 75-80% da ćemo da prođemo, ali osećam i znam da ćemo da idemo dalje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter