4
Domaći fudbal

HOTSPORT PREDSTAVLJA ZVEZDINE RIVALE: Biće to dvoboj ‘legija stranaca’

Objavljeno: 15.07.16 u 12:55

Crvena zvezda je dobila imena potencijalnih rivala u 3. kolu kvalfikacija za Ligu šampiona, a to će biti ekipa Ludogoreca ili Mladosti iz Podgorice.

Korak bliži dvoboju sa crveno-belima je šampion Bugarske koji je u prvom meču sa 2:0 savladao prvaka Crne Gore. Naravno, Bugari su apsolutni favorit pred revanš u Podgorici i za očekivati je da će posle dve godine ponovo u Beograd.

Ludogorec kod nas zvou „bugarski Obilić“. Razlog je jasan, na čelu kluba sedi kontraverzni biznimsen Kiril Domušiev koji je pomogao da se tim iz „lude šume“ ekspresno plasira u „A“ ligu 2011. godine i potom bude šampion države pet godina zaredom (2012, 2013, 2014, 2015 i 2016). Ekipu čini „legija stranaca“, uglavnom Brazilaca. U timu je čak osam karioka, jedan Argentinac, tri Rumuna, Portugalac, Kolumbijac, Holanđanin, Ukrajinac i jeda fudbaler iz Konga. Tu je i golman Milan Borjan koji se istakao sjajnim partijama u dresu niškog Radničkog.

Ludogorec

Glavne zvezde tima su Marselinjo, Kuhada, Keseru, Prepelita i defanzivac Moti, heroj koji je 2014. godine kao golman odveo Ludogorec u Ligu šampiona preko Steaue posle penala. Te godine bugarski šampion je u trećoj rundi kvalifkiacija bio bolji u dvomeču od Partizana 0:0 – 2:2, to jest prošao je zahvaljujući većem broju golova u gostima. Crno-beli su tada odoleli u Bugarskoj, ali su u Beogradu za dva minuta primili dva šok gola od Marselinja u 19. i 21. minutu. Kasnije je Škuletić za pet minuta doneo izjednačenje 2:2, ali je Partizan ostao bez isključenog Trajkovića i Bugari su se našli u plej-ofu za Ligu šampiona, a potom i u samoj „eliti“. Igrali su sa velikanima poput Reala, Liverpula i Bazela i osvojili četiri boda.

(Izvor: YouTube/RTS)

Ipak, imali su i kikseve kao prošle sezone kada ih je izbacila ekipa Milsamija iz Moldavije iz drugog kola kvalfikacija za Ligu šampiona. Sve u svemu rival kog bi Crvena zvezda mogla da izbaci, ali sigurno da neće biti nimalo lako. Dva tima su u novembru ukrstila koplja i Bugari su bili bolji 3:1, mada ruku na srce za naš tim nisu igrali reprezentativci.

Kada je reč o podgoričkoj Mladosti moraju se pomenutu rezultati ovog tima u Evropi 2013. godine kada je sadašnji šampion Crne Gore izbacio u Ligi Evrope Videoton i Senice, ali je Sevilja bila prejak rival i slavila sa ukupno 9:1. Prošle godine Podgoričani su bili bolji od Nefčija u Ligi Evrope, ali su kasnije ispali od Kukešija iz Albanije. U kvalfikacijama za Ligu šampiona su poraženi od Ludogoreca sa 2:0 u prvom meču i imaju minaimalne šanse za plasman u treće kolo, ali ih imaju…

Mladost PG

Mladost iz Podgorice je drag klub trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića koji je lično iz svog džepa finansirao jedne pripreme šampiona Crne Gore.

(Izvor: YouTube)

0
0

4 Komentara

  1. Terza madjija ide kod brace crnogorce da ih premira i sredi izbacivanje Ludogoreca na penale,tako da u 3.kolu igramo sa uvek neugodnom Mladosti iz Podgorice.

    0
    0
    Odgovori
  2. AJMO SAD SPIC UBICA I STOPER SRNIC NA DESNOG BEKA CVETKOVIC ISPADA POGOTOVO AKO PETKO NE BUDE SPREMAN BUNKERISI SE I IGRAJ NJIHOVU IGRU KONTRA NAPAD AJDE ZVEZDO U LS AJMO AJDE SVI U NAPAD ZVEEEEEZZZZZDDDAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    0
    0
    Odgovori
  3. Dobro nije lose ako se tako moze reci. Nije Ludogorec bauk da ne moze da se igra… Jedino sto me brine Je LUKOVIC KAO STOPER… Ovi njihovi brzanjci Brazilci iz Ludogoreca, ne znam sta reci zaista… Treba se paziti po bokovima levi bek je odlican uvek SE dobro ubacuje a isto Tako I desni spoljni (krilo)… Daleko od toga da to Bozovica nece uvideti, naravno dati doznanja ali Daj BOZE da sve bude ok… Srecno svim nasim ekipa u Evropi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter