24
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA SE POZIVA NA ZAKON: Donald, Le Talek, Ibanjez, Vijera i Fibel nisu stranci, čeka se odluka FS Srbije!

Objavljeno: 09.07.16 u 17:00

Fudbalski klub Crvena zvezda zatražio je danas od FS Srbije da primeni Zakon o zapošljavanju stranaca i tako šampion Srbije „dobro profitira“.

Naime, po tom zakonu se inostrani građani koji rade u Srbiji, a dolaze iz Evropske unije ne vode kao stranci. Tako bi Zvezda smanjila broj do sada već nagomilanih stranaca, jer Superliga Srbije dozvoljava samo četiri. Pismo predsedniku FS Srbije Slaviši Kokezi poslao je prvi čovek crveno-belih Svetozar Mijailović, a on se pozvao na član 5 Zakona o zapošljavanju stranaca.

DELIKATAN TRENUTAK ZA NOVI UGOVOR? Hugo Vijeira o svom statusu u Crvenoj zvezdi

– Pravo na slobodan pristup tržištu rada u Republici, odnosno na zapošljavanje, samozapošljavanje i ostvarivanje prava za slučaj nezaposlenosti, osim ako međunarodnim ugovorom koji obavezuje Republiku nije utvrdjeno drugačije, imaju: 1) državljani EU; 2) članovi porodice državljana iz tačke 1 ovog stava, koji nisu državljani EU i imaju odobrenje za privremeni boravak za članove porodice ili stalno nastanjenje u tim državama kojim dokazuju svoje pravo na slobodan pristup tržištu rada – piše u tački „5“.

GDE JE ‘POSLEDNJE’ POJAČANJE: Zvezdu koči Bajram?

Crvena zvezda je pozvala FSS da prilagodi fudbalske propise zakonu.

– Molimo Vas da u hitnom postupku uzmete u razmatranje naš zahtev i omogućite stranim državljanima koji dolaze iz zemalja Evropske unije da ostvaruju pravo na rad odnosno da budu tretirani kao domaći fudbaleri u smislu prava na nastupanje u fudbalskim klubovima Super lige bez ograničenja – piše u zahtevu Svetozara Mijailovića, koje je prenela Beta.

0
0

24 Komentara

  1. Mlaćenje prazne slame! Ja živim u EU i to šta lupeta taj vrsni ciganski stručnjak nema veze s pameću. Tačna je tvrdnja da stranci imaju pravo na rad i posao i to je upravo opcija da bi poslodavac (žlezda) mogla sklopiti ugovor o zaposlenju. Propozicija takmičenja da može u protokolu da nasstupi 6 stranaca je drugi par opanaka zato bando lažljiva mršššššš

    0
    0
    Odgovori
  2. Da li je moguće ?
    Duguju 50m, prošle sezone im isključili struju na stadionu, a odjednom sada dovode skupa pojačanja i još žele da bude po njihovom. Pa gde će Srbi onda da igraju ?

    0
    0
    Odgovori
  3. Joj, ironije… zvezdana se poziva na zakon?!? Da je reda i zakona, bili biste u beton ligi, zbog duga i silnih namestanja!

    0
    0
    Odgovori
  4. ovo je vec sramota od zvezde …… zakon doveden da se zastite domaci igraci, domaci klinci, da oni imaju vecu minutazu, sad kad je zvezda dovela 15 stranaca imaju problem da nemaju igraca domacih za prvu postavu ? ………….sad menjamo zakon kako nama odgovara? pa ovo ako preodje, a totalni je apsurd, onda stvarno sramota …………….. molim vas lepo igrajte domace prvenstvo sa 4 stranca ko sto pravila nalazu, nemoj da izmisljate da su fibel, donald, letalek i slicni nasi igraci domaci ……………. znaci ako ovo prodje nemam reci, vecu glupost u zivotu nisam procitao

    0
    0
    Odgovori
  5. To sto vi nekog mozete da pobedite sa drugim timom svima je jasno, tako da i u evropskim takmicenjima imate rezultate kao da nastupate sa trecim timom.

    0
    0
    Odgovori
    • …ne pricaj samo ti o Evropi! Bas ste ozbiljan i poznat klub pa vas mesaju sa imenjakom iz Tirane! Mirno stani kad procas o Zvezdi i Evropskim i Svetskim pohodima i titulama!

      0
      0
      Odgovori
  6. kako ovo … sto ljudi u i oko zvezde rade … u poslednje 4 godine nazvati …??? sem da prave SRAMOTU i SPRDNJU od naroda i Srbije … nije im dovoljno sto ih vucic stavi mimo svakog zakona u Srbiji … sad bi da i zvezdine zakone u Srbiji uvodimo. ugasite to ZLO … sto se nad Srbijom nadvilo jer ONI meru nemaju … umesto da se u rupu zavukou zbog DUGOVA-GODINAMA, MANIPULACIJA, LAZI, PREVARA i PLJACKI NA TERENU I VAN NJEGA … DUGOVE vise niko ne spominje … 15 godina su DUZNI BOGU i NARODU … DUGOVI KOJI SU ZA NASE PRILIKE OGROMNI (sami su konstatovali da je DUG 52 miliona ER-a, a sigurno je bilo veci). sdcz sa svojim klubovima: kkcz, vkcz, rkc, … je imalo DUG cc100 miliona ER-a . vlast pogasi klubove sa manjim dugovima od 1 milion ER-a u trajanju od godinu-dve … sve zbog dobrog i zdravog razvoja … BOLJEG ZIVOTA U SRBIJI … koji najavise kad ta i takva zvezda bude prvak …

    0
    0
    Odgovori
  7. Iz citiranog člana Zakona nigde ne stoji da takva lica nemaju status stranog državljanina, tako da ne vidim kako bi se ovaj zahtev usvojio

    0
    0
    Odgovori
  8. Zvezda je pocela sa svojim marifetlucima.Koristeci svoje ljude koje je instalirala u fss ona sada zeli da isforsira pravila koja nju majorizuju u odnosu na sve ostale.
    U vezi sa zahtevom koji je postavila, ispada da i svi Srbi koji zele mogu u EU u smislu reciprociteta prema Zvezdinom zahtevu, a nije tacno. U EU postoje ogranicenja za gradjane Srbije pa se i najveci klubovi Evrope moraju prilagodjavati ogranicenju angazovanja igraca izvan nje. To govori da je zahtev CZ apsurdan i nekorektan a posebno je nekorektno i tendenciozno ponasanje kluba koji se sve vreme toboze borio protiv izmisljenih nepravdi koje su je, CZvezdu, ogranicavale uzadnjim godinama.Sad je krenula u ofanzivu, pa vise i ne preza od otvorenog ataka na propise FSS i zakone Srbije. Slobodno tumacenje zakona, onako kako njoj odgovara, je izgleda novi model dominacije koji zeli uspostaviti u srpskom fudbalu. No Passaran, gospodo! Vas je problem sto ste halapljivo i bez mere angazovali 15 (!) stranaca, pa da ste MUtd ili Celzi, bilo bi previse.
    FSS treba da postuje pre svega, svoje propise i ne sme da popusta pred navalom novog „zakonodavca“ iz Lj. Bogdana! Mora se pre svega obezbediti jednakost klubova u zemlji a posebno zastiti siri interes srpskog fudbala,narocito reprezentacije, koja i se ovim zahtevima veoma ugrozava.

    0
    0
    Odgovori
    • Polako sine,ne talasaj,smiri hormone,nije dobro za zdravlje.Tvoj mali klub ce dobijemo i sa nasim drugim timom,bar to nece biti problem.Nama je prioritet LS,a vas ce tucemo gde stignemo i u kom sastavu budete zeleli.

      0
      0
      Odgovori
    • Prijatelju 17 !!!!
      Supić, Ibanjez, Mičel, Donald, Fibel, Edson, Ko(a)nga(?), Le Talek, M(o)uče (?) , Babunski, Avramovski, Orlandić, Jovović, Parker, Matoš, Ruiz, Vijeira…………..

      0
      0
      Odgovori
    • Одличан текст,пошаљи га на адресу аболираног почасног председника и директора против кога се још води кривични поступак због махинација приликом продаје играча из ОФК.е.

      0
      0
      Odgovori
  9. Što je mnogo mnogo je.Gde će naša deca da igraju.Treba pod hitno ugasiti klubove koji su ubilu srpski fudbal i sada im ni to nije dovoljno nego hoće i da ga sahrane.Sram vas bilo klošari jedni

    0
    0
    Odgovori
    • Nasa deca ce igrsti vise ako zasluze. Sta vredi kad nasa deca lete van , da uzmu milione a onda se izgube u fudbalu i nazad u neki nas klub da ozivi karijeru. Nasi tzv talenti vise ni u Kinu nece moci , nece da trce a kod nas ih neko gura .

      0
      0
      Odgovori
  10. na koji se to zakon zvezda poziva,kada bi se poštovao zakon ovaj mutant od klube ne bi ni postojao,50 mil.evra dužni a dovode igrače i još postavljaju uslove fudbalskom savezu,sramota

    0
    0
    Odgovori
    • Sine,evropski i svetski sampion ne moze biti nikad mutant od kluba.Treba prvo da naucis znacenje te reci a mutant je klub iz Humske,koji je pre toga stvoren u Zg a odavno se bavi kriminalnim radnjama u nasoj ligi.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter