0
Evrokupovi

FOTO: Željko Čačija

BRENDAN RODŽERS ZA HOTSPORT: Biće teško sa Rendžersom, rano je da se priča o Zvezdi (FOTO)

Objavljeno: 07.07.16 u 17:50

Ekipa Seltika priprema se za narednu sezonu u Mariboru. Ekipa koju predvodi Brendan Rodžers, posle nekoliko sezona, igraće u ligi protiv najvećeg protivnika.

Posle četiri sezone u nižim ligama škotskog prvenstva u Premijer ligu se vraća ekipa Rendžersa. S obzirom na to da je posle proglašenja bankrota Rendžers preregistrovan, navijači Seltika na ovaj tim gledaju kao na novi, a ne na onaj stari klub, koji je osvojio 54 titule škotskog prvaka.

Tim Seltika je pretrpeo neke promene, ali je glavna dolazak novog trenera Brendana Rodžersa. Severni Irac je sa Liverpulom uspeo da dođe do drugog mesta, ali ne i do titule u prvenstvu Engleske.

 Da li je ovo za vas kako navijači kažu ovo novi klub, a ne Rendžers?

Na ovo pitanje se samo nasmejao, ali nije dao odgovor.

DERBI SE VRATIO U GLAZGOV: Rendžersi bolji nakon penala (VIDEO)

Seltik i Rendžers su se sastali u polufinalu kupa. Plavci su slavili, a sada se kao šampioni drugog ranga vraćaju u ligu.

 Da li je za vas povratak Rendžersa opterećenje ili motiv?

– Ne postoje lake stvari u životu. Za mene to nije nikakvo opterećenje, već apsolutno suprotno. Mi ćemo raditi ono što uvek radimo i pokušaćemo da nastavimo dobar niz, rekao je Rodžers za HotSport.

 Kako vam se sviđa u Sloveniji?

 – Vreme je predivno, ima mnogo sunca, apsolutna suprotnost u odnosu na vreme u Škotskoj i Engleskoj.

Rodžers je primetio i da njegov sagovornik nosi majicu na kojoj je grb Seltika i karta sa finala 1967. godine kada je Seltik osvojio titulu prvaka Evrope, i na to je ukazao svojim saradnicima iz stručnog štaba.

FOTO: Željko Čačija
FOTO: Željko Čačija

– Pogledajte ovo, čovek ima majicu sa kartom iz 1967!

Još veće iznenađenje su doživeli kada sam im rekao da je jedini klub za koji navijam upravo onaj koji oni predvode.

Rodžers je u Seltiku zamenio Ronija Deilu, koji je osvojio dve titule u prvenstvu, ali nije uspeo da tim uvede u Ligu šampiona. Takođe, nije imao sluha za najboljeg strelca španske Segunde, Stefana Šćepovića.

 Ja sam iz Beograda, iz Srbije, kao i jedini Srbin iz Srbije koji je igrao za Seltik, Stefan Šćepović.

– Čuo sam za njega, on je sada u Hetafeu, zar ne? Očigledno je da nisam imao prilike da ga upoznam, nažalost. 

Stefan je iz Seltika otišao na pozajmicu u Hetafe, koji je imao klauzulu obavezne kupovine, pa iako je donedavno bio igrač Seltika, neće se vraćati u Glazgov.

Vrlo srdačni i otvoreni Brendan Rodžers izbegao je da odgovori na još jedno nezgodno pitanje.

 Jedan od vaših mogućih protivnika je Crvena zvezda, na putu ka Ligi šampiona. Šta bi bilo kada biste se sreli u kvalifikacijama?

– Rano je da o tome govorim, a koliko znam Zvezda nam nije protivnik, rekao je Rodžers u ekskluzivnom razgovoru za naš sajt.

Sledeći Seltikov protivnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona je ekipa Likoln Red Impsa sa Gibraltara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter