0
Evropske lige

Gols HD/youtube

EURO 2016: Portugal u polufinalu bez dobijene utakmice u regularnom toku (VIDEO)

Objavljeno: 01.07.16 u 00:10

Poznat je i prvi polufinalista Evropskog prvenstva. To je reprezentacija Portugala. 

Reprezentacija Portugala je, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, i 1-1  u regularnom toku utakmice, pobedila Poljsku u Marseju .

Sve je počelo odlično za Poljake koji su već u 2. minutu poveli sjajnim golom Levandovskog. Polako se Portugal oslobađao pritiska, da bi u 33. minutu izjednačio preko osamnaestogodišnjeg Renata Sančeza

Drugo poluvreme je počelo slično kao prvo.

Poljaci su imali više loptu u svom posedu, ali su se Portugalci polako oslobađali pritiska, da bi ubrzo stvar preokrenuli u svoju korist.

Nekoliko polušansi Portugalaca i pokušaj kontranapada od strane Poljaka su sve što smo videli u drugom poluvremenu. Utakmica je otišla u produžetke.

U produžecima opet oprezna igra sa obe strane, pa osim šuta glavom Nanija u 99. minutu i centaršuta Kapustke u 115. ništa drugo nije bilo vredno pomena.

Bilo je jasno da će dilemu ko če u polufinale odlučiti penali.

Tragičar za Poljsku je bio Blažičkovski koji je promašio u četvrtoj seriji, da bi prolaz Portugalu preciznim udarcem doneo Kvarežma koji je bio koban i za Hrvatsku u osmini finala.

EURO 2016: Problemi pred četvrtfinale, Belgija ostaje bez važnog igrača.

Interesantan podatak je da je Portugal stigao do polufinala EURA bez ijedne pobede u regularnih 90 minuta, posle tri remija u grupi, i pobede protiv Hrvatske tek u poslednjim minutima drugog produžetka.

Portugal će, u polufinalu, igrati sa boljim iz duela Belgija-Vels koji se sutra sastaju u Lilu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Portugal – Poljska 1-1 (5-3)
( Sančez 33 – Levandovski 2)   [/stextbox]

 

(izvor: Gols HD/youtube)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter