2
Fudbal

FOTO: Twitter

UEFA: Albance čeka kazna zbog političkih transparenata!

Objavljeno: 17.06.16 u 23:32

UEFA na ovom Evropskom prvenstvu ima pune ruke posla, a posle kažnjavanja Rus iste mere čekaju Albaniju i Hrvatsku.

Ruski huligani zavode red u Francuskoj. Zbog toga će ruski savez biti drastično kažnjen. Šta više „zbornaja komandi“ preti i izbacivanje sa kontinentalnog šampionata. I dok se u svetu priča o dvostrukim aršinima UEFA gde se Rusi kažnjavaju, a Englezi štite, Novosti su pitale UEFA šta će biti sa Albancima koji mešaju politiku u sport. Odgovor je ekspresno stigao iz Niona.

– Poštovani, UEFA je upravo otvorila disciplinski postupak protiv Fudbalske federacije Albanije zbog dva izolovana incidenta u Francuskoj. Prvi je vezan za paljenje baklje na utakmici Švajcarska – Albanija, koja je odirana u Lansu, dok je drugi vezan za isticanje neprikladnog transparenta. Molimo vas da, sa ovim u vezi, pogledate član 16, stav 2 disciplinskog pravilnika UEFA. U svakom slučaju, Etička i Disciplinska komisija UEFA će o svemu odlučivati na svom sastanku 21. jula – piše u saopštenju UEFA poslatom Novostima.

HAOS U SENT ETIJENU: Hrvati pogodili topovskim udarom redara, utakmica prekinuta, gorele i baklje

A u pomenutom članu 16, stav 2 Disciplinskog pravilnika UEFA, jasno su definisane odredbe koje ne smeju da se prekrše.

– Klubovi i reprezentacije su odgovorne za događaje na stadionu i van njega pre, za vreme i posle mečeva i to se odnosi na: upad ili pokušaj upada navijača na teren, ubacivanje objekata na teren, paljenje pirotehničkih sredstava ili izazivanje bilo kakvih drugih požara, upotreba lasera ili sličnih elektronskih uređaja koji ometaju učesnike meča, gestikulacije, ispisivanje transparenata ili njihovo skandiranje koje imaju politički, ideološki, religijski, napadački ili provokativni karakter.

‘CICA’ SA DVA LICA: E to je izgleda UEFA!

Takođe, UEFA je najavila disciplinski postupak i protiv Hrvatske zbog današnjih dešavanja na utakmici sa Češkom. Hrvatska je pod uslovnom kaznom zbog ispada sa fašističkim skandiranjima i kukastim krstom na Poljudu. Hoće li UEFA prema nekom biti stroga kao prema Srbiji?

0
0

2 Komentara

  1. Nadam se da vide ovu sliku Oni sto se slikaju sa nasim i albanskom slikom e sta su srbi albanci uzeli kosovo a studenti stavljaju nasu zastavu pored njihove . A i himna nam nista bolja nemci nas poubijali a nasa i njihova himna ista samo vidite na YouTube nemačku himnu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter