0
Fudbal

FOTO: CROP, Twitter

KOPA AMERIKA: Goleada za kraj grupne faze i prolasci Argentine i Čilea (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.16 u 08:58

U posednjim mečevima „D“ grupe na Kopa Amerika pobede su zabeležile ekipe Čilea i Argentine čime su obezbedile plasman u četvrtfinale Kopa Amerike.

Čileu je bila potrebna pobeda protiv Paname kako bi se plasirao u četvrtfinale Kopa Amerike, a do nje je stigao na više nego lak način, trijumfom 4:2.

Ipak, meč je počeo šokantno po favorita, Kamargo je u 5. minutu šutirao sa velike udaljenosti, a Bravo „kiksirao“ za 0:1. Čile se brzo oporavio od šoka i već u 15. minutu bilo je 1:1. Bio je to sjajan dupli pas koji je u gol pretvorio Vargas. Do kraja prvog dela igre stvari su došle na svoje mesto kada je u pitanju favorit. Bonsežur je centrirao sa levog boka, a Vargas glavom loptu smestio u mrežu za 2:1.

Junak pobede Čilea bio je Vargas, ubojiti napadač je posle dva gola „upisao“ i asistenciju. Strelac gola u 50. minutu bio je Sančez. Panama je u 75. minutu uspela da se vrati u meč golom Aroha, ali je tačku na pitanje pobednika u 89. minutu postavio Aleksis Sančez – 4:2.

Argentina je sa druge strane još pre poslednjeg kola obezbedila plasman među osam najboljih. Dominaciju je trebalo potvrditi protiv Bolivije. Za to je „gaučosima“ bilo potrebno svega 45 minuta – 3:0.

Do prvog gola čekalo se 15 minuta kada je Lamela na maestralan način iz slobodnog udarca uz pomoć živog zida načeo Boliviju. Samo dva minuta kasnije Argentina je povisila na 2:0, a poklonio se Laveci. Konačnih 3:0 postavio je Kuesta u 32. minutu.

Lionel Mesi je na teren istrčao tek u 46. minutu utakmice, ali sada za razliku od meča sa Panamom nije stigao da se upiše u listu strelaca.

(Izvor: RuTube)

D grupa:

Argenitna – Bolivija 3:0 (3:0)
Čile – Panama 4:2 (2:1)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter