0
Domaći fudbal

DOKAZ KVALITETNOG RADA: Evropskim stilom Čukina deca menjaju srpski fudbal!

Objavljeno: 06.06.16 u 23:42

Da je fudbalski klub Čukarički najbolje organizovan klub u Srbiji to svakako više nije tajna, ali da će u toliko kratkom roku izdići svoju omladinsku školu toliko visoko, to nije bilo za očekivati.

Fenomenalni uslovi za rad, organizirana infrastruktura i red, rad i disciplina u ovom fudbalskom klubu su zaista za primer i dali su rezultat i pre vremena, s obzirom da po prvi put u istoriji, na Banovom brdu će se igrati Liga šampiona. Omladinci su u poslednjem kolu pobedili Crvenu zvezdu rezultatom 3:1 i tako osigurali plasman u najelitnije fudbalsko takmičenje.

Titulu igrača utakmice poneo je sa sigurnošću crno-beli Sava Radić, a raspucani su bili Jovanović i Stojanović za Čukarički, dok Petrović protivniku i Sarić autogol u dresu Crvene Zvezde. Možda i najzaslužnija osoba pored naravno sjajnih mladih fudbalera je šef omladinskog stručnog štaba gospodin Mihajlo Jurasović koji je svojim modernim metodama razvio evropski stil fudbala te svojim ljudskim karakteristikama ugradio timski duh u ove momke.

„Čukarički u Ligi šampiona!“ – pomislili bi smo da je tu kraj, ali nije čak ni blizu.

Sjajan rad škole fudbala, potvrdili su i kadeti, samo malo mlađi od omladinaca koji su takođe protiv Crvene Zvezde bili poraženi 3:1 u Superligi kadetske kategorije. U ovom uzrastu je u prošlosti bilo puno turbulencija što se tiče inostranih poseta skauta na utakmica, a da to nije slučajnost pokazao je i derbi protiv Crvene zvezde jer kako HotSport nezvanično saznaje iz inostranih izvora, predstavnici belgijskih velikana Klub Briža i Genta su bili prisutni na tribini i pratili su poteze jednog od fudbalera Čukaričkog. Kojeg, predstavnici kluba nisu nam hteli otkriti.

Na meču su uspeli da matiraju golmana Čuke Nikolić, Galečić i Perić za ekipu Crvene Zvezde koja je kao i suparnik na kraju prvenstva se našla u prve četiri ekipe lige, a za Čukarički je strelac bio Marković, kojeg vredi pohvaliti jer je u tekućoj sezoni postigao uspeh najboljeg strelca ekipe iako je godinu dana mlađi od konkurencije.

Trener gospodin Kaplanović je sigurno i više nego zadovoljan s obzirom na ostvaren izuzetan rezultat kao i kolega iz omladinaca, jer su na oba nivoa takmičenja ostavili zapažen rezultat.

Ako ovim koracima nastave, prva ekipa ne mora da brine za budućnost, a ljuti rivali „blizanci“ će se zapitati šta će morati da preduzmu ili će uskoro biti izbačeni iz konkurencije od nove zahuhktane lokomotive sa Banovog Brda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter