Nakon što je promašio jedanaesterac koji je Atletiko koštao titule šampiona Evrope, Huanfran se obratio navijačima pismom.

Postoji nešto čudno, neopisivo kada je sport u pitanju. I, ma koliko puta pokušali da racioanlizujete, teško da možete nekome pojasniti zašto vam je toliko stalo da vaš tim trjumfuje, i zašto ste toliko potreseni ukoliko stane nadomak zacrtanog i željenog cilja.


A kako to pada onima koji direktno utiču na to da njihov tim ne ostvari to željeno, možda se najbolje vidi i iz pisma koje je Huanfran poslao navijačima Atletiko Madrida:

– Atletikosi, pozdrav,

Zamolio sam upravu kluba da mi dozvoli da vam se obratim na ovaj način, kako bih vam rekao kako se osećam.

Vašu podršku u trenutku kada sam došao da vas molim za oproštaj nikada neću zaboraviti. Video sam suze u očima svih navijača Atletika koji su bili na stadionu, i bilo mi je lakše da se izborim sa tugom. A tu je i ostatak ekipe, trener, svi oni koji čine ovaj tim porodicom.

KLOPOVA MAŠINERIJA U NASTANKU: Iguain želi na ‘Enfild’

Hvala vam zato što verujete u nas, zato što dokazujete da ej Atletiko poseban, drugačiji. Da naše srce kuca jače nego bilo koje drugo.

Rekao sam pre dve godine da ćemo opet biti u finalu, a sad kažem da će Gabi, pre ili kasnije, trofej i podići, i da ćemo zajedno slaviti u Neptunu (madridska fontana).

Volim vas puno,

Aupa Atleti!”

(Youtube/Videos que merecen ser vistos)

EURO BEZ ‘MAESTRA’: Pirlo se pomirio sa odlukom Kontea