Prvi golman reprezentacije Srbije i čovek koji najomiljeniji čovek “juga”, a najomraženiji čovek “severa”, pričao je o novom selektoru Srbije Slavoljubu Muslinu i tome kako ga je upoznao.

– Sa novim selektorom nisam nikada radio, mada se poznajemo od ranije kada sam bio pri prvom timu Crvene zvezde, međutim, tada sam brzo napustio klub. Jedva čekam da se upoznam sa radom selektora Muslina i da vidim kako će sve to izgledati na terenu. Mada ne sumnjam u njega – rekao je Stojković i dodao da je imao priliku da upozna šefa stručnog štaba:


HIT: Ma kakva Ališa Kiz i Andrea Bočeli, Aca Stojanović je izdominirao (VIDEO)

– Bio sam na pozajmici u Leotaru, kako bih branio u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Onda su u Trebinju krenuli problemi i morao sam već posle tri meseca da se vratim u Crvenu zvezdu. Obratio sam se tadašnjoj upravi kluba da vidim šta dalje, a oni su me prosledili kod šefa Slavoljuba Muslina. Tada smo se i sreli – rekao je Stojković, a preneo Sportski žurnal.

URNEBESNI NEDOVIĆ: Golmane, šta bi, pokvario se džojstik (VIDEO)

Tada ga je prvi trener Crvene zvezde posavetovao da napusti klub i ode na pozajmicu. Stojković misli da je tada napravio pravi potez.

– Bio je iskren. Već je imao četiri golmana na raspolaganju, sve je po tom pitanju već bilo rešeno, tako da mi je predložio da potražim drugi klub. U tom trenutku, bilo je i najrealnije tako da učinim. Zvezda je imala Pešića, Ranđelovića, Kocića i još nekog golmana. Čak i da sam ostao, verovatno, ništa ne bi bilo kao što je sada. Bio sam najmlađi od golmana i teško bih pored svih njih dočekao šansu. Logično je bilo da odem negde da branim i kasnije se vratim. Napustio sam Crvenu zvezdu u januaru i otišao u Zemun. Na kraju kako se sve izdešavalo u mojoj karijeri, to mi je bila usluga. Možda bih večno čekao šansu i na kraju ništa – zaključio je Stojković.