0
Fudbal

SKANDAL U NEMAČKOJ: Zvezda reprezentacije na meti neonacista (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 29.05.16 u 16:48

Džerom Boateng, fudbaler rođen u Berlinu a čija je majka Nemica dok mu je otac iz Gane, okarakterisan je kao „nepoželjan sused“ od strane Aleksandera Glanda, potpredsednika „Alternative za Nemačku“ (AFD).

Kako prenosi nemački „Špigl“, Gland je izjavio da je „Boateng dobar fudbaler“:

– Ipak, mnogi ga ne žele kao suseda, dodao je Gland.

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rejnhard Grindel odreagovao je momentalno, označivši ovakav komentar kao „neukusan“:

VREMEPLOV: Jednom bi bilo slučajno, ali dve Bekamove bombe sa svoje polovine su – magija! (VIDEO)

– Zaista je neukusno koristiti popularnost Boatenga i reprezentacije za političke slogane! Pored toga, Boateng je izuzetna osoba, koja mnogima predstavlja sjajan uzor.

Ni legenda nemačke ekipe, Oliver Birof, sadašnji tim menadžer reprezentacije, nije mogao da oćuti:

– Ovo nije prvi put da se susrećemo sa ovakvim komentarima. Mislim da nije potrebno reći da na ovaj način ti ljudi diskredituju sami sebe, istakao je Birof.

Heiko Mas, ministar pravde Nemačke, okarakterisao je ovu izjavu kao „tužnu i ograničenu“, da bi potom okačio fotografiju grafita iz Berlina na kojoj se vidi Boateng i dodao da je „njegovo susedstvo očigledno veoma ponosno na njega“:

Boateng igra na poziciji štopera, do sad je nastupao za ekipe Herte, HSV, Mančester Sitija i Bajerna, dok je za reprezentaciju odigrao 57 mečeva.

(Youtube/PremierProdHD)

VREMEPLOV: Napadač koji nema problema sa golmanima, ali da sa ženama i zakonom (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter