1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

OKO NJEGA SVE JE ŽUTO: Maksimović objasnio kako je došlo do nesrećnog autogola (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.16 u 11:57

Nikola Maksimović imao je veliki motiv da se juče pokaže u dobrom svetlu pred svojim Užičanima.

– Posle pet godina igrao sam u Užicu. Bitno mi je da smo pobedili i da smo imali lepu podršku sa tribina. Ušli smo u utakmicu kako bi trebalo, voljni momenat je bio veliki i bitno je da smo pobedili. Krivo mi je što nismo iskoristili sve šanse – rekao je Nikola Maksimović.

Mali pad koncentracije kod autogola?

– Autogol nema veze sa sistemom, jer ja ovako igram u Italiji već nekoliko godina. Iza gola sam video dosta toga žutoga, nisam obraćao pažnju na našeg golmana, već na mog štopera. Mislio sam kada je on zatvoren da dodam Kahrimanu i desilo se to što se desilo. Neka tako bude stalno samo da pobeđujemo – rekao je Maksimović.

(Izvor: youtube / RTS Sajt – Zvanični kanal)

Nemanja Matić, napustio je, po dogovoru sa selektorom Slavoljubom Muslinom, reprezentaciju Srbije i vratio se u klub kako bi odradio potrebne terapije. Kapiten Orlova u meču sa Kiprom je imao povredu zgloba, ali je ipak odlučio da igra u Užicu.

– Lepo je bilo igrati u Užicu. Tribine su bile dobro popunjene, publika je znala da isprati aplauzom svaku našu dobru akciju i hvala im na tome. Bilo nam je veoma prijatno na stadionu Slobode i nadam se da ćemo dolaziti češće da igramo – rekao je Nemanja Matić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srbija je igrala u novom sistemu 3-5-2?

– Imali smo samo dva dana da radimo na tome. Selektor nam je objasnio šta traži od nas, rekao da se ne opterećujemo previše i da igramo onako kako to radimo u svojim klubovima. Nismo Kipranima dali da urade mnogo toga u napadu, možda su imali jedan ili dva šuta na gol. Ako se po jutru dan poznaje, onda će biti dobro za Srbiju.

Videli smo mnogo šansi, pobeda je mogla biti ubedljivija?

– Kada se pobeđuje nije bitno sa kojim rezultatom. Važno je da izlazimo uzdignute glave. Mogli smo i ranije da rešimo utakmicu, ali publika i selektor mogu da budu zadovoljni – ne ostavlja dilemu Nemanja Matić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT Slobodan Rajković u pozadini

Najteže je bilo igračima odbrane koji su odmah morali da se adaptiraju na novi sistem. Slobodan Rajković je sa Nemanjom Milunovićem i Nikolom Maksimovićem činio triling defanzivaca.

– Pobeda nam mnogo znači za samopouzdanje. Nismo igrali baš toliko dobro, da bismo se previše hvalili, ali smo stvarali dosta šansi. Imali smo prečku i stativu, mogli smo i više, ali bitno je da smo pobedili zbog svih nas – rekao je Slobodan Rajković.

Reprezentacija nema mnogo vremena da se uigra u novom sistemu?

– Prvi put igram ovaj sistem što se videlo jer sam bio malo nesiguran u prvom poluvremenu, mada je i teren bio težak. Ne tražim alibi, međutim kasnije je izgledalo bolje. Desila nam se jedna greška, ali ništa strašno, idemo dalje – zaključio je Rajković.

0
0

1 Komentara

  1. Razlog je jednostavan. Italijanski fudbal je u k…u kad je on na ceni kod njih. Lik je totalni degenerik,rupa najobičnija!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter