0
Evropske lige

GVARDIOLA ODLAZI U SUZAMA: Bajern na ‘penal-ruletu’ dobio ‘duplu krunu’!

Objavljeno: 21.05.16 u 23:20

Borusija iz Dortmunda bila je nadomak iznenađenja i osvajanja trofeja, ali je Bajern ponovo bio srećniji i posle izvođenja penala slavio osvajanje pehara Kupa Nemačke.

Čak 18. put u svojoj istoriji Bajern je osvojio trofej Kupa Nemačke, ali ne tako dominantno, kao što je to učinio u Bundesligi. Borusija Tomasa Tuhela je odolevala Bavarcima 120 minuta, ali na kraju nije uspela.

Tokom utakmice nismo videli previše prilika i efikasnosti kao što smo ti navikli od ova dva tima, o čemu i svedoči rezultat posle produžetaka – 0:0. Međutim, iznenađenje predstavlja činjenica da je najbolju priliku na meču imala – Borusija Dortmund.

Pjer-Emerik Obamejang je u 85. minutu imao čist zicer u kontri na asistenciju Marka Rojsa, ali je nonšalantno šutirao preko gola, što je došlo na naplatu u penal-seriji.

Tragičari ‘milionera’ su Sven Bender i Sokratis Papastatopulos koji su promašili dva jedanaesterca za tim iz Dortmunda, dok je to za Bajern, vrlo nespretno, učinio mladi Kimih.

Precizni su bili Vidal, Levandovski, Miler i Daglas Košta za konačan trijumf i suze Pepa Gvardiole zbog osvojenog trofeja u svom poslednjem meču na klupi Bajerna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter