13
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

OZBILJNA AKCIJA U TOKU: Partizan dobija ‘ušati’ pehar iz Kupa šampiona?! (FOTO)

Objavljeno: 17.05.16 u 12:11

Tačno pedeset godina od najvećeg uspeha u istoriji Partizana, igranja u finalu Kupa šampiona, pobednik Real Madrid iz te 1966. godine, teoretski bi mogao da ostane bez trofeja.

Na internet sajtu ‘change.org’ u toku je potpisivanje peticije da se Real Madridu oduzmu sve titule koje je osvojio za vreme vladavine Franciska Franka, fašističkog diktatora iz vremena najveće dominacije Madriđana, kada su osvojili čak šest titula šampiona Evrope.

PARTIZANOVE BOMBE PRELAZNOG ROKA: Prekaljeni napadački tandem na vratima Humske!

Smatra se da je Real te trofeje osvojio na nelegalan i nepošten način, sa čime se složilo preko 33.000 potpisnika ove peticije.

– Želimo da, u ime vrednosti koji predstavljaju sport i demokratija, zamolimo za hitno brisanje pet Evropskih kupova koji su dati Real Madridu u periodu između sezona 1955/1956 i 1959/1960, kao i priznanje ove institucije da trofej osvojen u sezoni 1965/1966 ni na jedan način ne odgovara onome što svi poznajemo kao UEFA Liga šampiona

Screenshot_6

Teoretski je moguće, u praksi vrlo teško da se ovako nešto desi i UEFA odluči da napravi svojevrstan presedan. Međutim, ukoliko bi do toga došlo, ‘ovajdili’ bi se Partizan, ali i Rems koji je dva puta gubio od Reala (1956. i 1959.), Fiorentina (1957.), Milan (1958.) i Ajntraht (1960.).

Tako da Grobari, ukoliko želite da potpišete peticiju, to možete učiniti ovde.

IZ PARTIZANA PORUČUJU: Licenca je tu! Dovodimo jaka pojačanja, a neka su već ugovorena (VIDEO)

0
0

13 Komentara

  1. Dobija al juce…mogu ga videti ako budu dosli u komsiluk a Realu neko da uzme trofej na tako podmuko nacin,nema sanse.

    0
    0
    Odgovori
  2. o vladavini franka i reala … sve se zna … (u borbi protiv komunista i socijalista) uz pomoc amerike i zapada … igranje reala jos na prvoj utakmicama u kupu sampiona sa partizanom, kad osvojise prvi kup sampiona, bila evidentna kradja u sred madrida i beograda … finale 1966 je vise bila nesreca (uz perfidno-umetnicki sudjenje) za partizan i pored nadigranog tada vrlo slabog reala … pre bih rekao da se dada sa i oko partizana u yugi nesto cudno – svasta desavalo ( UDBA je pre te utakmice ceo klub rasprodala-prodala … sem becejca i vasovica ), real je bio favorizovan u odnosu na sve klubove tadasnje evrope … nisam za ovakvu nahnadnu UEFINU pamet i otimanje-dodelu trofeja … jer bi po tome … i slucaj TAPI … TAPI-BARI morao bi da dodje pod lupu javnosti koju je UEFA nahnadno utvrdila … taman posla da neko sad nasem drzavnom prokjektu-zvezdi kaze sta se i kako sve odvijalo … sve je FARSA i VIRTUALNO … ZA NECIJE VISE INTERESE … pa mi danas u Srbiji virtualno zivimo … ljudi nam govore da dobro-odlicno zivimo … plate i penzije nikad vece … izgradjeni kilometri auto-puteva, zeleznickih kooseka … SIT GLADNOM ( NE )VERUJE … bas tako drzavni projekat-zvezda je po statitici jedan od najboljlih svetskih klubova (na tim tabelame je nigde nema) … tako i ova informacija ima isti cilj … partizanu i GROBARIMA to NE treba … dosta nam je sto smo prvi klub sa ovih prostora igrali tu veliku pokradenu utakmicu kup sampiona, odigrali i finale istog 1966 godine …

    0
    0
    Odgovori
  3. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, jao cekaj … uff
    Nije mi dobro, hahahahahahahaha, hehehehehehehehe, buhahahahahahahahaha …

    Uf,uf .. HAHAHAHAHAHAHA …………………..

    0
    0
    Odgovori
  4. Oni su navikli sa otimacinama,samo u domacem sampionatu.Tako su oteli jedan trofej Vardaru i jedan Zvezdi.O ostalim namestenim ne vredi ni pricati ali pomenute su osvojili za zelenim stolom,dok su imali svoje ljude u pravosudju i u samoj vlasti,poput Mirka Marjanovica.

    0
    0
    Odgovori
    • Ova inicijativa nema apsolutno nikakve sanse da uspe!!!Samo bi pitao sekundarce sta se vi strecate na ovu vest,ko vam drma kavez???Ja kao veliki navijac Partizana sam prvi protiv da na ovakav nacin(mada se to nece desiti)dodjemo do trofeja,ono sto nismo osvojili na terenu nam i ne pripada i tu se mi razlikujemo od nekih iz komsiluka!!!A sto se tice ,,otetih“ titula za zelenim stolom,jel stvarno mislis da u eri interneta gde se sve cinjenice mogu proveriti za 5 minuta neko iole normalan veruje u vase ciganske lazi???Jel stvarno mislis da ako vas medijski guru Milojko Pantic plasira laz da ce ona da postane istina???Konfucije(ako uopste znas ko je to)je odavno rekao da i hiljadu puta ponovljena laz i dalje ostaje laz!!!A sada o cinjenicama i ,,otetim“ titulama za zelenim stolom,sezona 1985-86 Partizan je prvi na tabeli iako ima isti broj bodova kao zvezda zbog bolje gol razlike,i to je sve stekao na TERENU,pa te pitam kako smo mi to vama ,,oteli“ titulu za zelenim stolom???A onda se pojavljuje predsednik FSJ Slavko Sajber(hrvat) i oduzima Partizanu 6 bodova i titulu dodeljuje zvezdi,pa te opet pitam kako smo mi to vama ,,oteli“ titulu???Sledecu sezonu 1986-87 Partizan zapocinje sa minus 6 bodova,koje mu je takodje oduzeo Sajber,i na kraju biva drugi iza Vardara,medjutim sudskom presudom se ponistava Sajberovo oduzimanje bodova Partizanu i za sezonu 1985-86 i za sezonu 1986-87 i Partizan konacno dobija titule koje je OSVOJIO NA TERENU,pa te opet pitam kako smo mi to vama i Vardaru ,,oteli“ titule???A o tome da je Partizanu,zbog cirkusa za zelenim stolom koje je izvodio Sajber,uskraceno pravo steceno na terenu da dva puta igra KES necu ni da pricam!!!

      0
      0
      Odgovori
      • Sine,citaj ti po internetu sta hoces ali ja sam bio svedok tih otimacina i dobro se secam na koji nacin i uz kakve namestaljke ste to postigli i koliko godina nakon toga je Mirko Marjanovic nalozio svojim sudijama da presude po njegovom diktatu.Sajber je bio posten covek i nije dozvolio da na sraman nacin bude reseno prvenstvo,vec je ponovio citavo kolo u kome ste upravo vi prednjacili sa stelovanjem protiv Zelje.Slusaj ti tvog medijskog gurua Pantica,koji u vasem nekom vesniku lupeta gluposti i siri lazi,da sto puta izgovorena laz,postane istina a meni je vrlo dobro poznato koji filozof je to rekao.Ako se neko prvenstvo zapocne sa odredjenim pravilima i kaznama,tako se i zavrsava i ne moze nikakav sud,naknadno odredjivati i ponistavati pravila i zakone,osim u vasem slucaju.

        0
        0
        Odgovori
        • Sekundarci,hocete o postenju???Evo jednog pitanja za vas,sezona 1991-92,poslednje kolo,zvezda treba da gostuje Sarajevu,ne odlazi na gostovanje a utakmicu DOBIJA?!?!? sluzbenim rezultatom 3:0!!!!Pusti ti toleta,prvo mi objasni ovu Miljanicevu matematiku,a usput mi navedi neki ovakav primer toletovog ,,guranja“ Partizana u tih 6 sezona o kojima su vam puna usta,a kada treba o cinjenicama onda cutite k’o zaliveni!!!Uslovne licence da ne pominjem!!!

          0
          0
        • Slavko Sajber posten???Nije ti ovo takmicenje u pricanju viceva!!!Bio si svedok tim ,,otimacinama“,jesi li bio fudbaler,funkcioner ili bilo sta drugo u klubovima i savezu pa si svedok ,,otimacinama“???Koliko nemas pojma o cemu pricas je tvoje uplitanje Marjanovica u celu ovu pricu,sud je doneo presudu ’87. dok je Marjanovic dosao u Partizan maltene deceniju kasnije!!!Kazes nijedna sudska presuda ne moze da ukine vec izrecene kazne,toliko o tvom razumevanju pravnog sistema,podseticu te samo na jedan primer,jel UEFA registrovala prekinutu utakmicu Srbija-Albanija 3:0 u nasu korist???A jel tu odluku ponistio sud za sportsku arbitrazu???A sada o tom cuvenom poslednjem kolu 1985-86,jeste Sajber ponistio to kolo ali bez ikakvih dokaza za ,,namestanje“ i zato je sud i oborio tu odluku,Sajberova logika je bila ne svidja mi se rasplet prvenstva e ajde da ponovimo kolo sve dok se ne dodje do zeljenog rezultata!!!Mi smo ,,stelovali“ protiv Zelje,pa dok smo mi u Humskoj jos igrali 0:0,vi ste u Sarajevu vec vodili 2:0,toliko o stelovanju!!!Zakljucak,mozda si ti bio ,,svedok“,ali te ocigledno drma tezak Alchajmer,pa te opet pitam,kako smo vam mi to ,,oteli“ titulu za zelenim stolom???Jer si i sam priznao u svom komentaru da je u stvari Sajber za zelenim stolom radio sve da titulu koju je Partizan OSVOJIO NA TERENU pokloni vama,toliko od jednog ,,idiota“!!!

          0
          0
  5. Ljudi,da li je Real ponedio? JESTE!!!! Da li je ukrao titule ? NIJE!!! Da li je pobedio sve ive navedene timove? JESTE!!!! Da li bio sampion? JESTE!!! Sta ko ima od toga da mu pripadne nesto sto NIJE zasluzio, proglase ga pobednikom a on izgubio? SMESNO!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter