1
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Početak kraja – godišnjica sukoba na Maksimiru (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.16 u 00:17

Tuča navijača Dinama i Crvene zvezde koja je označila početak raspada stare Jugoslavije.

Pre tačno 16 godina, 13. maja 1990. godine, na stadionu „Maksimir“ u Zagrebu došlo je do masovne tuče navijača Dinama i Crvene zvezde.

Susret je trebalo da bude odigran desetak dana nakon što je na izborima trijumfovao HDZ, na čelu sa Franjom Tuđmanom. Navijači Dinama su najavljivali da će meč biti prekinut, ali to Delije nije obeshrabrilo, pa su u velikom broju otišle u Zagreb.

Kao posledica, usledila je tuča koju mnogi smatraju kao prvi čin ka raspadu Jugoslavije.

(Youtube/Albert Veli)

0
0

1 Komentara

  1. Strahinja,znam da je u Srbiji nepismenost velika i matematika slabija strana,ali bar osobe koje su na mestima gde se pismenost podrazumeva,kao u tvom slucaju kao novinar,ne mozes napisati da je od 1990 do sada proslo 16 godina u naslovu.Zar nije to sramota za tebe i ljude sto te placaju.Greske se desavaju,ali cesto ovde.Znam da neces objaviti ovaj komentar,i na brzinu promeniti naslov,ali mnogo ljudi je procitalo,a ja sacuvao clanak pa eto,mozda podelim na drustvenim mrezama.Zavisi od tebe.Pozdrav

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter