9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA POMILOVANA: Delije, svi na proslavu titule!

Objavljeno: 06.05.16 u 14:37

Dugo su čekali i na kraju su navijači Crvene zvezde dočekali dobre vesti od Disciplinske komisije FSS.

Crvena zvezda zbog loše organizacije 151. ‘večitog’ derbija i tuče njenih navijača sa policijom i protivničkim simpatizerima, prvobitno je kažnjena sa tri utakmice pred praznim tribinama.

To bi značilo da do kraja šampionata Delije ne bi smele da prisustvuju utakmicama na stadionu ‘Rajko Mitić’, ali je današnji sastanak Disciplinske komisije FSS doneo odluku o žalbi crveno-belih.

DAN ‘D’ ZA CRVENO-BELE: Danas odluka o Zvezdinoj sudbini

Kazna je smanjena sa tri na dve utakmice, što znači da će protiv Vojvodine ipak igrati pred praznim tribinama, ali će 21. maja u poslednjem kolu protiv Radničkog iz Niša, Zvezda imati priliku za spektakl.

Biće to poslednja utakmica u sezoni ovog šampionskog sastava na kojoj će Delije, nema sumnje, napraviti pravu slavljeničku atmosferu i na taj način zatvoriti uspešnu sezonu po njihov klub.

ZVEZDA PUCA IZ SVIH ORUŽJA: Na radaru sa Marakane igrači iz Serije A, Holandije… (VIDEO)

Crvena zvezda je svoju 27. titulu šampiona Srbije obezbedila pobedom nad Voždovcem u prošlom kolu, ali i pobedom Vojvodine nad Čukaričkim na Banovom brdu.

0
0

9 Komentara

  1. Bilo je to 6. maja 1942. godine. Hladno sarajevsko jutro. Policija Nezavisne države Hrvatske naredila je da se Srbima pripremi „đurđevdanski uranak“!
    U četiri sata ujutru u Gracu su se slivale kolone Srba iz kasarni, zatvora i logora. Na obali Kulina Bana čekao ih je voz smrti koji je iz Sarajeva putovao za Jasenovac!U koloni je bilo oko 3.000 uglavnom mladih Srba. Razjareni ustaša pred kolonom je uzvikivao:“Đe ste Srbi! Besplatno vas vodimo na teferidž u Jasenovac!“
    Na vagonima je pisalo: 7 konja ili 40 vojnika! Ustaše su u jedan vagon uvodile i po 200 zarobljenika. Gladni i žedni, zatočeni Srbi padali su u krize zbog straha i gladi. U tom opštem haosu, jedan zatvorenik, iako u grču i nemoći, iz ponosa i prkosa, iz srca i duše zapevao je:
    „Proleće na moje rame sleće, Đurđevdan zeleni…svima osim meni!“Od 3.000 zarobljenika koliko je krenulo iz Sarajeva, do logora je stiglo oko 2.000. Svaki treći zarobljenik je umro – od gladi, iscrpljenosti, bolesti… A prvi pakao – Jasenovac, tek ih je čekao..Bilo bi dobro kada bi poštovali svoju prošlost – to je jedini način da nas budućnost ne proguta i da ne dočekamo neki novi krvavi Đurđevdan! Da se nikada ne zaboravi
    SRECNA SLAVA CIGANI I SVIMA ONIMA KOJI JE SLAVE

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter