0
Domaći fudbal

FOTO: Biljana Obradović

BRAVO: Fudbaleri Partizana i slikar Moma Bjeković pomažu deci oboleloj od raka za Uskrs (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 01.05.16 u 11:35

Na najradosniji hrišćanski praznik Uskrs koji se ove godine po Julijanskom kalendaru obeležava u nedelju 1. maja 2016. godine, pored darivanja crvenih jaja kao simbola radosti i plodnosti, prvotimci Partizana su pokrenuli humanitarnu aukciju slike Partizanovo uskršnje jaje, čuvenog beogradskog akademskog slikara Mome Bjekovića.

Posebno inspirisan crno-belim timom za koji navija od detinjstva, Moma je u akril tehnici na platnu za Uskrs uradio sliku veličine 80×100 cm na kojoj se nalaze i potpisi igrača Partizana.

– Kad god odem na stadion vidim da mladi ljudi imaju poseban umetnički izraz koji iskazuju kroz pesmu, koreografiju,zastave…To je njihov doprinos umetnosti. Kao navijač, i pre svega profesionalni slikar, želeo sam na svoj način da i ja iskažem ono što osećam kroz neku vrstu umetničkog transparenta. Tako je nastala i ova slika – objašnjava Moma Bjeković, čija su dela kako kaže, slobodna interpretacija sveta, a ne puki prikaz stvarnosti.

BIVŠI KAPITENI PARTIZANA SLOŽNI: Crno-beli zaslužuju više!

– Igračima i svima koji slave želim srećan Uskrs i u maju osvajanje trofeja Kupa Srbije!

Na ovaj način fudbaleri Partizana pozivaju sve na ljubav i slogu koja bi trebala da nas krasi 365 dana u godini bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

(Izvor: YouTube/FK Partizan)

Sa željom da pomognu izgradnju novog hemato–onkološkog odeljenja u Nišu za decu obolelu od raka, prvotimci Partizana pozivaju sve pojedince i kompanije da se uključe u humanitarnu aukciju slike sa početnom cenom od 70.000 dinara.

DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Boli me kada se moj voljeni klub zadovoljava malim stvarima!

Svi zainteresovani se mogu obratiti marketing službi FK Partizan na mail: marketing@partizan.rs do 22. maja 2016. godine.

Posle prepodnevnog treninga na SC Partizan–Teleoptik održano je i tradicionalno tucanje uskršnjih jaja.

Srećan Uskrs svim pripadnicima pravoslavne vere!

Hristos Vaskrse!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter