0
Evropske lige

PLATINI U LOZANI: Francuz iznosi žalbu na suspenziju Suda za sportsku arbitražu

Objavljeno: 29.04.16 u 11:24

Predsednik UEFA Mišel Platini stigao je jutros u sedište Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, gde će biti saslušana njegova žalba na šestogodišnju suspenziju FIFA.

Platini je u na saslušanje stigao nešto pre 8.00 i nije hteo da razgovara s novinarima. Očekuje se da će saslušanje trajati osam sati, a CAS bi konačnu presudu mogao da donese početkom sledeće nedelje.

Tročlana komisija CAS istražiće Platinijev slučaj ispočetka, te bi čak mogao da izrekne i doživotnu suspenziju zbog korupcije.

Etički komitet FIFA suspendovao je ranije Platinija na osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog finansijskih malverzacija i sukoba interesa, ali je krajem februara Apelaciona komisija kaznu smanjila na šest godina.

Platini je suspendovan pošto je 2011. godine uzeo dva miliona dolara koliko mu je platio tadašnji predsednik Fife Sep Blater za konsultantske poslove obavljene u FIFA. Obojica su zbog toga suspendovani na po osam godina, a kazne su im umanjene prošle nedelje. Blater i Platini su negirali nepravilnosti.

Blater bi takođe trebalo danas da dodje na saslušanje Platinija, da bi dao iskaz, a nešto kasnije danas i on će izlagati žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter